Menu
Treningssenterkjeden Sats stenger alle sine sentre i to uker framover på grunn av koronaviruset. Styret har også vedtatt å droppe et planlagt utbytte på 250 millioner kroner i 2020. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Selskaper vurderer å droppe utbytte

De første børsnoterte selskapene holder tilbake planlagte utbytter, og flere ber nå råd om hvordan de kan droppe utbyttet.

Av NTB | 18.03.2020 02:47:18

Økonomi og næringsliv: – Det ene var et stort og velfungerende selskap. Men nå er det så vanskelig å se hvor det bærer hen, og da er det skummelt å dele ut utbytte som en pleier, sier advokat Hedvig Bugge Reiersen i Wikborg Rein til Dagens Næringsliv.

Hotellkjeden Scandic er blant selskapene som dropper et planlagt utbytte på 380 millioner svenske kroner. Treningssenterkjeden Sats, oppdrettsselskapet Salmar og IT-selskapet Atea kutter også utbetalingene.

Finanstilsynet har oppfordret banker og forsikringsselskaper til å revurdere utbetalingen av utbytte for å ha penger på bok i den kommende økonomiske krisen i norsk og internasjonal økonomi. DNB sier til avisen at styret i banken skal vurdere det.

Equinor vurderer både utbytte og tilbakekjøp av aksjer, mens Hydro og Kongsberggruppen venter og ser om koronakrisen gjør at de dropper utbetalingene.

(©NTB)

Flere nyheter: