Menu
20 turister ble reddet fra en båt som grunnstøtte i Rystraumen nær Tromsø mandag ettermiddag. Seks av passasjerene er kjørt til legevakt for oppfølging. Foto: RS Gideon / Redningsselskapet / NTB scanpix

Seks turister til legevakt fra grunnstøtt båt ved Tromsø

De 20 turistene som var om bord i turistbåten som grunnstøtte nær Tromsø mandag ettermiddag, er brakt i sikkerhet og undersøkt av helsepersonell.

Av NTB | 10.02.2020 17:16:23

Ulykker og naturkatastrofer: Pressevakta ved Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø opplyser til NRK at seks av passasjerene er kjørt til legevakt for oppfølging.

Turistbåten kjørte på en molo som lå under vann i Rystraumen. Hovedredningssentralen har fått melding om at det er litt lekkasje av diesel og olje. Redningsskøyta Gideon fra Tromsø assisterte havaristen.

Både Kystvakta, Kystverket, redningsselskapet og en brannbåt forsøker å få båten av grunn. Fartøyet har fått et hull i skroget.

– Akkurat nå står den helt fast. Nå er det opp til Kystverket å se om de klarer å få båten av grunn, sier Robin Lindberg, som er innsatsleder på stedet.

Turistene ble tatt over i andre fartøyer som kom til unnsetning. Det er stille sjø og snøbyger i kystområdet.

– Når det er så mange personer involvert, aksjonerer vi bredt til å begynne med til vi får kontroll på situasjonen, sier redningslederen, sier redningsleder Tomas Ringen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

(©NTB)

Flere nyheter: