Menu
Deltakerne i 4. juli-paraden i Highland Park utenfor Chicago løp i dekning da det ble hørt skudd. Foto: Chicago Sun-Times / AP / NTB

Seks skutt og drept under 4. juli-parade utenfor Chicago

Minst seks personer ble drept da det ble åpnet ild mot en 4. juli-parade i Chicago-forstaden Higland Park mandag. Politiet jakter fortsatt på gjerningsmannen.

Av NTB | 04.07.2022 20:16:09

Kriminalitet og rettsvesen: Ifølge politiet skjøt gjerningsmannen fra et hustak da paraden passerte nedenfor. Det skal dreie seg om en ung hvit mann i 18–20 årsalderen, men han er ikke pågrepet.

Ifølge Chicago Sun-Times begynte paraden i 10-tiden lokal tid, men ble stanset 10 minutter senere da det ble avfyrt skudd mot deltakerne.

Seks personer er bekreftet drept, og minst 31 er såret og sendt til sykehus, opplyser politiet.

– Handlingen virker foreløpig helt tilfeldig. Det er ingenting som tyder på at gjerningsmannen har tatt noen gisler, sier politiets talsperson Chris Covelli.

I tillegg har det amerikanske luftfartstilsynet sperret av luftrommet over Highland Park, melder CNN.

– Politiet søker etter den mistenkte, og det er funnet et skytevåpen, skriver myndighetene i forstaden på sitt nettsted.

Politiet bekrefter at det er funnet en rifle etter masseskytingen, men de har ikke bekreftet at det var den som ble brukt under angrepet. Våpenet blir nå undersøkt.

Hundrevis av mennesker løp i panikk fra åstedet da gjerningsmannen begynte å skyte.

Highland Park ligger rundt 40 kilometer nord for Chicago, har rundt 30.000 innbyggere. Området regnes for å være velstående og innbyggerne der har i gjennomsnitt tre ganger så høy inntekt som ellers i USA.

– Jeg kommer ikke til å gi opp kampen mot våpenvold-epidemien, sier Biden, som legger til at han som president nylig undertegne den første innskjerpingen av USAs våpenlover på flere tiår.

– Men mye arbeid gjenstår, legger han til.

– Vennligst unngå sentrum i Highland Park. Mer informasjon vil bli delt etter hvert som den blir tilgjengelig, skriver hun.

Rotering opplyser samtidig at 4. juli-feiringen er avlyst.

Det understrekes at gjerningspersonen ikke er pågrepet og blir ansett for å være farlig. Folk i området er derfor bedt om å holde seg innendørs. Flere hundre politifolk søker etter den mistenkte. Også FBI bistår i søket.

Ett vitne forteller til CNN at han hørte mellom 20–25 skudd, andre mener at det ble avfyrt minst 40 skudd fra et halvautomatisk våpen.

President Joe Biden skriver at han og USAs førstedame Jill er «sjokkert over den meningsløse volden med skytevåpen som nok en gang har ført til sorg» i USA.

Ordføreren i Highland Park, Nancy Rotering, ber på Twitter innbyggerne om å holde seg unna sentrum.

(©NTB)

Flere nyheter: