reklame for smiaa
Menu
Seks personer testet positivt på koronaviruset da Premier League-lagene testet sine spillere og ansatte foran oppstart av gruppetreninger. Foto: Mary Altaffer, AP / NTB scanpix

Seks positive tester blant Premier League-lagene

Det var seks positive prøver da alle Premier League-lagene søndag og mandag testet sine spillere og andre ansatte for koronaviruset.

Av NTB | 19.05.2020 17:32:53

Sport: Ligaen opplyser at 748 personer ble testet. De positive prøvene stammer fra tre klubber, men Premier League vil ikke opplyse hvilke klubber det dreier seg om eller hvem som avga de positive prøvene.

– Premier League opplyser tallene av hensyn til åpenhet og konkurransens integritet, står det i en uttalelse på ligaens nettsted.

Senere opplyste Burnley at assisterende manager Ian Woan er blant dem som har testet positivt. Det understrekes at han er symptomfri.

Noen klubber, blant dem Manchester United, har offentliggjort at alle testene var negative.

De seks smittede vil nå gå i hjemmeisolasjon i en uke. De må holde seg unna klubbenes treningsanlegg og andre fasiliteter.

Ifølge The Times har bare 19 av 20 klubber fått resultatet fra første omgang av testingen. Den 20., som ifølge avisen er Norwich, vil bli tatt med i tallene for neste omgang av testingen senere denne uken.

I Tyskland var det 10 smittetilfeller på 1724 tester da spillere og støtteapparat i alle klubber i 1. og 2. Bundesliga ble testet. Andelen av positive prøver er marginalt høyere for Premier League-lagene, 0,8 prosent mot 0,6 prosent.

Premier League-klubbenes spillere og støtteapparat skal testes igjen senere i uka. Ligaen opplyser at den vil informere om testresultatene på samme måte ved alle senere omganger med testing.

Senere er det planlagt flere nye opptrappinger av trening. De siste ukene før kampstart blir det full trening med kontakt.

92 kamper gjenstår i sesongen. Det er meningen å starte opp igjen i midten av juni med kamper for tomme tribuner.

Det lave antallet positive prøver tolkes som gode nyheter for Premier Leagues planer om å komme i gang med full trening og fullføre sesongen.

Premier League-lagene ble mandag enige om å trappe opp treningen. Det er nå tillatt med trening i mindre grupper med sosial distanse. En del lag var i aksjon tirsdag, mens Ole Gunnar Solskjærs Manchester United-lag er tilbake på treningsfeltet først onsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: