Menu
Politiet tar oppstilling utenfor bygget der gjerningspersonen forskanset seg. Foto: Matt Rourke / AP / NTB scanpix

Seks politifolk skutt i Philadelphia – skyting pågår

Seks politifolk er skutt i en skytehendelse i den amerikanske byen Philadelphia, opplyser politiet i byen. Det avfyres fremdeles skudd på stedet.

Av NTB | 15.08.2019 01:05:09

Kriminalitet og rettsvesen: Politimennene ble skutt av minst en gjerningsmann som forskanset seg inne i en bygning i bydelen Nicetown-Tioga i sentrum av byen Philadelphia, sør for New York. Like før midnatt, norsk tid, ble en person pågrepet, men politiet gikk da inn i huset for å se etter flere mulige gjerningsmenn. Flere polititjenestemenn som hadde vært på stedet, måtte flykte ut gjennom vinduer og dører da de ble beskutt, en av dem opplevde at et skudd sneiet rett forbi hodet hans, sier Richard Ross i Philadelphia-politietifølge CNN. Fremdeles avfyres det skudd på stedet, melder en politikilde på Twitter.

Etter fem timer var situasjonen fremdeles ikke avklart ved 2.30-tiden, norsk tid. To politimenn befant seg fanget i andre etasje av huset, mens den mistenkte skytteren oppholdt seg i første etasje, opplyser Ross til avisen Philadelphia Inquirer. Samtidig med at det arbeides med å holde mennesker unna området, blir det gjort forsøk på å forhandle med skytteren.

– Vi forsøker å snakke med denne mannen, forsøker å få ham til å forstå at han kan avslutte dette på en fredelig måte nå, sier Ross, ifølge CNN.

Fire kvinner var da like før blitt reddet ut av bygningen av innsatsstyrker fra politiet.

Flere kilder på stedet melder at de skadde politimennene er fraktet til Temple University Hospital, som ligger i bydelen, men sykehuset har ikke bekreftet innleggelsene. Sykehuset melder imidlertid at en del av mottaket stenges.

Ingen av de sårede polititjenestemennene skal ha blitt påført livstruende skader.

Philadelphia-borgermester Jim Kenney sier han har snakket med alle de seks sårede og opplyser at alle er ved godt mot.

Minst to skal ha blitt truffet i armene, men skadene for de øvrige er ikke kommentert. Ytterligere én politimann ble skadd i en trafikkulykke under utrykning til stedet, opplyser TV-kanalens reportere.

Ross sier videre at politiet har gjort flere forsøk på å kontakte mannen inne i huset, og at han har tatt telefonen, men at han ikke har sagt noe når politiet har ringt.

Politiet ble først kalt til stedet på grunn av narkotikaaktivitet, opplyser en kilde i politiet til CBS Philly. Etter at skytingen oppsto, rykket mange politienheter til åstedet.

(©NTB)

Flere nyheter: