Menu
Fire personer er sendt til Haukeland sykehus etter en boligbrann i Ytrebygda i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Seks personer til sykehus etter boligbrann i Bergen

Seks personer ble lørdag morgen hentet ut av en brennende bolig i Bergen. Etter livreddende førstehjelp på stedet ble alle fraktet til Haukeland sykehus.

Av NTB | 04.01.2020 10:24:41

Ulykker og naturkatastrofer: Brannen brøt ut i 6.45-tiden i den ene delen av en tomannsbolig i bydelen Ytrebygda like ved Flesland i Bergen.

Røykdykkere hentet ut fire bevisstløse personer, og de fikk livreddende førstehjelp på stedet. De to andre personene tok seg ut av huset på egen hånd. Alle seks ble fraktet til Haukeland universitetssjukehus, tre av dem med helikopter.

Når det gjelder tilstanden til de skadde, henviser politiet til sykehuset. Lørdag ettermiddag ville sykehuset imidlertid ikke gå ut med noen opplysninger om verken tilstand eller skadeomfang.

Ifølge TV 2 er fire av personene livstruende skadd. Politiet har opplyst til Bergens Tidende at det er både voksne og barn som er livstruende skadd.

– Åstedet er sikret og avsperret inntil ytterligere åstedsundersøkelser kan starte. Det er for tidlig å si noe om brannårsaken per nå, opplyser avsnittsleder Tanja Knappen i Vest politidistrikt i en pressemelding.

Politiet opplyste lørdag ettermiddag at de pårørende var varslet.

Brannen ble slokket like etter klokken 7. Røykdykkere foretok like etter et finsøk i huset, men ingen andre personer ble funnet. Brannvesenet arbeidet i ettertid med etterslokking på stedet, opplyste brannvesenet til NTB ved 8-tiden.

– Den delen av huset som brant, er totalskadd. Den andre delen er uskadd, og de som bor der, kan flytte tilbake, sier operasjonsleder Steinar Hausvik i Vest politidistrikt til NTB.

Årsaken til brannen er ennå ikke kjent.

Politiet har innledet etterforskning og gjennomført vitneavhør på stedet.

I den rammede delen av tomannsboligen bor det en familie på sju personer, hvorav én ikke var hjemme da brannen startet.

(©NTB)

Flere nyheter: