Menu
Foto: Jil Yngland / NTB

Seks personer smittet på Stord

Det kom to nye positive prøver i forbindelse med utbruddet i skolen på Stord i går kveld. Dermed ble det seks nye smittede registrert det siste døgnet i kommunen.

Av Egil M Solberg | 17.03.2021 07:33:23

Koronapandemi: Antallet smittede i Stord kommune har gått kraftig ned fra dagen før, da det ble avdekket hele 19 nye smittede, men situasjonen betraktes likevel som alvorlig.

– Det ble i går innført en ny forskrift med de strengeste tiltakene så langt i pandemien, opplyser ordfører Gaute Straume Epland i Stord til Radio Haugaland.

Smittesporing har vist at de fleste tilfellene er isolert rundt fire skoler i denne omgang.

De smittede siste døgn

* Tenåring meld Covid positiv etter test 15.3. Nærkontakt. Smitte sammenheng med utbrudd i skolen. Vedkommende er isolert og sporing er avsluttet. Det er ikke nye nærkontakter i dette tilfellet.

* Tenåring meld Covid positiv etter test 15.3. Har lette symptom. Her er det ikke nærkontakt utover husstand. Vedkommende er isolert og sporing er avsluttet. Det er i dette tilfellet ukjent smittevei.

* En mann i 40-årene ble meldt Covid positiv etter test 14.3. Lette symptomer. Smitten har sammenheng med utbrudd i skolen. Vedkommende er isolert og sporing er utført. Her er det fire nærkontakter som må i karantene og testes.

* Tenåring meld Covid positiv. Lette symptom. Smitte har sammenheng med utbrudd i skolen. Vedkommende er isolert og sporing er avsluttet.

* En mann i 40-årene meld Covid positiv etter test 14.3. Har lette symptomer og har kjent smittevei. Smitte har sammenheng med skole. Vedkommende er isolert og sporing er avsluttet.

Hør dagens intervju med ordføreren

Flere nyheter: