Menu
Seks personer ble skadd i en eksplosjon i bygget til Returkraft på Langemyr i Kristiansand torsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Seks personer skadd i eksplosjon på gjenvinningsanlegg i Kristiansand

Brannvesenet har kontroll på brannen i bygget til Returkraft på Langemyr i Kristiansand. Seks personer ble skadd da en tømmebil eksploderte i bygget.

Av NTB | 24.06.2021 11:09:16

Ulykker og naturkatastrofer: De skadde er fraktet til Sørlandet sykehus i Kristiansand med ukjent skadeomfang, opplyser politiet i Agder.

Økonomisjef Lars Erik Harv i Returkraft opplyser til VG at det var en tømmebil som eksploderte inne i hallen.

– Etter eksplosjonen begynte det å brenne i bunkers som er der hvor man tømmer. Anlegget skal nå stenges ned, sier Harv til avisen.

Brannvesenet i Kristiansand fikk bistand av en brannbil fra Avinor Kjevik i slukningsarbeidet.

Ifølge Agder politidistrikt inneholdt tankbilen oljeholdig slam.

Agderposten skriver at deler av en vegg er borte etter eksplosjonen, og at det steg sort røyk opp fra bygget som kunne ses mange kilometer unna.

Politiet opplyser at det ikke er fare for omkringliggende bygg, men de ber naboer lukke vinduer på grunn av røyken.

Returkraft opplyser til NRK at brannen skal ha oppstått i normalt husholdningsavfall som blir gjort om til strøm og varmeenergi. Det er kun ett år siden det sist brant i bygget. Da brant det i en bunker som sorterer søppel.

Politiet fikk melding om hendelsen like før klokken 10. Halvannen time senere ble det opplyst at brannvesenet hadde kontroll på brannen, men at det fortsatt brant i den delen av anlegget der man håndterer avfall/søppel.

Ifølge politiet ble mellom 20 og 30 personer evakuert fra bygget. De aller fleste hadde tatt seg ut selv.

Flere nyheter: