reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Sysselmannen har siktet seks fastboende i Longyearbyen for brudd på narkotikalovgivningen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Seks personer i Longyearbyen siktet i narkotikasak – Sysselmannen fant store mengder våpen

Seks fastboende i Longyearbyen er pågrepet og siktet for brudd på narkotikalovgivningen. Sysselmannen har beslaglagt store mengder våpen etter pågripelsene

Av NTB | 20.11.2020 16:23:16

Kriminalitet og rettsvesen: – Jeg har ikke full opptelling, men hos enkelte av disse personene er vi faktisk oppe i fem våpen. Stort sett alle har hatt tilgang på våpen, sier assisterende sysselmann Sølvi Elvedahl til NRK.

De seks siktede er i 30- og 40-årene, og det er snakk om både kvinner og menn. De fleste er norske statsborgere. Elvedahl utelukker ikke flere siktelser.

– Det gjelder både innførsel, oppbevaring og bruk. Vi har gjort beslag av mindre kvanta narkotika, opplyser Elvedahl i en pressemelding.

De seks ble pågrepet i løpet av torsdag kveld og fredag formiddag, men er nå løslatt etter avhør.

– Aksjonen er et resultat av et samarbeid med tollmyndighetene, sier Elvedahl.

Saken går tilbake til 2019 og et beslag av en pakke i Oslo-området. Da saken havnet på Sysselmannens bord, koblet de den sammen med tidligere etterforskning og sendte den til retten for å få medhold i en begjæring om ransakelse.

<p>(©NTB)</p>

Flere nyheter: