Menu
Tidligere i uken kunne Kharkivs innbyggere se russiske raketter som ble avfyrt mot Ukraina fra den russiske regionen Belgorod. Onsdag ble flere mennesker drept da raketter rammet Kharkiv, opplyser lokale myndigheter. Arkivfoto: Vadim Belikov / AP / NTB

– Seks personer drept i angrep mot Kharkiv

Seks personer er drept og 16 såret i et russisk angrep mot den ukrainske storbyen Kharkiv, opplyser lokale myndigheter onsdag.

Av NTB | 17.08.2022 22:50:44

Politikk: Angrepet startet en brann i en boligblokk i byen, som ligger nordøst i landet, skriver ordfører Igor Terekhov på meldingstjenesten Telegram. Han opplyste først at tre personer var drept, men guvernør Oleh Synjehubov oppjusterte dette senere til seks.

Synjehubov kaller angrepet «avskyelig og kynisk».

President Volodymyr Zelenskyj sier en boligblokk ble fullstendig ødelagt i det han beskriver som et angrep som ikke «kan rettferdiggjøres».

– Vi vil ikke glemme, vi skal ta vår hevn, sier presidenten på Telegram.

Kharkiv ble beleiret i de første dagene etter at Russland invaderte Ukraina i februar. Til tross for omfattende artilleri- og rakettangrep har de russiske styrkene ikke klart å få kontroll over byen, som er den nest største i Ukraina.