reklame
Menu
Illustrasjonsbilde: Vahid Salemi / AP / NTB scanpix

Seks nye er smittet på Stord

Torsdag i 13-tida melder Stord kommune at det så langt i dag har komme seks nye smittetilfelle på Stord. Situasjonen er alvorlig og nå er en av de ansatte ved koronalegevekten også smittet.

Av Egil M Solberg | 29.10.2020 14:50:47

Koronapandemi: Det skal være snakk om tre menn og tre kvinner: mennene er 24, 53 og 42 år. Kvinnene er 35, 14 og 28 år.

I Stord kommune er tallet på smittede nå oppe i 93 personer siden mars. Denne siste uken er det meldt om 31 nye smittetilfeller.

Ordfører Gaute Straume Epland tror likevel kommunen skal få kontroll på pandemien med godt samarbeid med innbyggerne og smitteverntiltak.

– Det er derfor vi har kommet med anbefalinger for smitteverntiltak og ikke pålegg. Jeg har tiltro til at innbyggerne nå tar ansvar og at vi skal få kontroll på smitten, sier ordføreren til Radio Haugaland.

En ansatt ved koronasenteret på Heiane på Stord er også blitt smittet.

Det pågår nå nedvask og smittesporing og det jobbes med å bygge opp igjen kapasiteten. I mellomtiden må publikum måtte regne med køer og ventetid, også på telefonen, skriver Stord kommune på sine nettsider.

Seks ansatte er i karantene etter den positivt testen ved koronasentralen.

Åtte nye tilfeller onsdag

Onsdag fikk kommunen åtte nye smittetilfeller. To gutter på 9 og 10 år i femte trinn på Leirvik Skule er blant de som har testet positivt på koronaprøver i går.

En av de åtte smittetilfella i går jobber på kontoret hos Kværner Stord. Verftet innførte imidlertid denne uken hjemmekontor for alle de kontoransatte.

Nok en arbeider ved Leirvik AS har også testet positivt.

En hel 9. klasse ved Stord ungdomsskole er også sett i karantene etter at en nærkontakt testet positivt.

Nok en voksen person fra Stord ble også innlagt på sykehuset i går. Vedkommende får ikke intensivbehandling.

Flere nyheter: