Menu
Strømsgodset, Stabæk og flere andre eliteserieklubber får mer tid på seg før første seriekamp. Foto: Fredrik Hagen / NTB

– Seks klubber får utsatt eliteseriestarten

Seks eliteserieklubber i fotball som har vært under treningsnekt i en lang periode, får utsatt seriestarten til 16. mai, erfarer VG.

Av NTB | 13.04.2021 19:19:18

Sport: Det innebærer at første serierunde vil gjennomføres med fem kamper, ifølge VGs opplysninger. Haugesund og Viken-klubbene Stabæk, Lillestrøm, Sarpsborg, Mjøndalen og Strømsgodset spiller ikke i første runde.

Samtidig flyttes Odd – Sandefjord fram fra 12. mai til åpningshelgen. Disse to lagene var også rammet av de strengeste koronatiltakene en periode, men har fått trene den siste tiden.

Viken-klubbene, Haugesund, Odd og Sandefjord er satt opp mot hverandre i de to første serierundene. Trolig vil de seks førstnevnte serieåpne 16. mai.

Konkurransedirektør Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund ønsker ikke å kommentere VGs opplysninger før klubbene har fått beskjed om det reviderte oppsettet, men sier at man har forsøkt å komme klubbene som ønsker senere seriestart, i møte.

Først tirsdag kunne de fem Viken-klubbene gjenoppta fellestreninger. Samtidig ble det klart at treningskamper i toppfotballen tillates fra kommende fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: