Menu
Minst seks mennesker ble drept, og over 20 ble såret i et angrep ved en sjiamuslimsk gutteskole i Afghanistans hovedstad Kabul tirsdag. Foto: AP / NTB

Seks drept i angrep ved skole i Kabul

Minst seks mennesker ble drept og 24 såret da to bomber eksploderte ved en gutteskole i et sjiamuslimsk område i den afghanske hovedstaden Kabul tirsdag.

Av NTB | 19.04.2022 15:49:36

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi var i ferd med å forlate skolen og hadde akkurat gått ut av porten på baksiden da eksplosjonen fant sted, forteller eleven Ali Jan som ble såret i den første eksplosjonen ved Abdul Rahim Shahid ungdomsskole for gutter.

Den andre bomben eksploderte da redningsmannskaper var i ferd med å hente sårede og frakte dem til sykehus.

– Noen av vennene våre mistet hender, og andre var helt dekket av blod, forteller eleven Saeed Rahmatullah Haidari.

Ingen har tatt på seg ansvaret for tirsdagens angrep, men den ytterliggående sunnimuslimske gruppen IS har tidligere stått bak en rekke lignende angrep mot sjiamuslimske mål i landet.

– Redd Barna er opprørt og fordømmer angrepet på skolen i Kabul. Ingen skole skal bli utsatt for angrep, og barn skal ikke frykte å bli drept mens de er på skolen, sier Redd Barnas landdirektør Chris Nyamanda.

– Barn i Afghanistan har holdt ut mange år med vold. Eksplosjonene på skolen i dag kommer rett etter angrepene i helgen, hvor fem barn mistet livet. Drap og lemlestelse av barn, og direkte angrep på skoler, er aldri tillatt, og forbudt ved internasjonale lover, sier han.

– Afghanistan er et av verdens mest dødelige og vanskeligste land for barn og ungdom når det gjelder tilgang til utdanning. Usikkerhet, fattigdom og det nye forbudet for jenter mot å returnere til ungdomsskolen har ført til at tusenvis av afghanske eleverer har mistet sin grunnleggende rett til utdanning de siste tiårene, sier han.

– Vi ber om uhindret tilgang til skole og utdanning for alle elever og studenter i Afghanistan, både jenter og gutter. Barn og unge må få trygge læringssteder og bli beskyttet fra dødelige angrep og trusler i søken etter en bedre og sikrere framtid, sier Turner.

Gutteskolen ligger i bydelen Dasht-e-Barchi, der innbyggerne i hovedsak tilhører den sjiamuslimske hazara-minoriteten.

Flyktninghjelpens landdirektør Neil Turner fordømmer også angrepet på det sterkeste.

(©NTB)

Flere nyheter: