Menu
Publikum ble stående utenfor gjerdet under treningskampen Rosenborg og Raufoss i Trondheim lørdag. Et flertall av nordmenn ønsker å la fullvaksinerte se på kamp fra tribunen. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Seks av ti positive til vaksinepass

59 prosent av alle nordmenn mener fullvaksinerte bør få et vaksinepass eller koronasertifikat med fordeler, ifølge Norsk koronamonitor.

Av NTB | 18.04.2021 08:19:34

Medisin og helse: 26 prosent sier nei til en slik løsning, mens resten svarer vet ikke, viser Norsk koronamonitor fra Opinion. 1.470 nordmenn er spurt i undersøkelsen.

De er spurt om de synes at de fullvaksinerte bør få et vaksinepass eller koronasertifikat med fordeler, slik som å reise karantenefritt, gå på kino, sportsarrangement eller utesteder.

Et koronasertifikat vil både kunne vise vaksinasjonsstatus, negativt testresultat og eventuell immunitet etter gjennomgått koronasykdom, ifølge regjeringen.

En forenklet utgave av et koronasertifikat skal være på plass i mai, mens en fullverdig versjon av sertifikatet, som vil være i tråd med EUs regelverk, kommer i slutten av juni.

Flere menn (63 prosent) enn kvinner (56 prosent) positive. Det er et klart flertall positive i alle aldersgrupper og landsdeler med unntak av Nord-Norge der kun 49 prosent er positive.

(©NTB)

Flere nyheter: