Menu
Jarl Magnus Riiber kom til kort i Ramsau. Foto: Andreas Schaad / AP / NTB

Seiersvante Riiber nummer tre i Ramsau – glad for juleferie

Jarl Magnus Riiber ledet etter hopprennet, men ble innhentet i skisporet og måtte nøye seg med tredjeplass i kombinertrennet i Ramsau lørdag.

Av NTB | 18.12.2022 10:28:14

Sport: Tyske Vinzenz Geiger viste seg sterkest og vant.

– Jeg følte meg ikke helt på topp i dag. Jeg hadde kanskje ikke hentet meg helt inn etter rennet i går. Det blir fint med en liten pause nå, og så skal jeg sørge for å komme i form igjen til rennene i Otepää på nyåret, sa Riiber i intervju med arrangøren.

Geiger startet langt bak, men satte opp farten fra start og tok ved hjelp av dagens beste langrennstid seieren foran østerrikske Johannes Lamparter og Riiber.

– Det var en perfekt måte å avslutte 2022. Jeg hoppet ikke perfekt, men jeg er i god langrennsform og hadde ypperlige ski. Da gikk det veldig fort, sa vinneren.

Jørgen Graabak og Jens Lurås Oftebro tok fjerde- og femteplassen.

Riiber har vist kanonform så langt i sesongen, og det var forventet at nordmannen skulle holde ledelsen inn til mål lørdag. Men i langrennet ble det stor spenning.

Geiger startet som nummer 14, men gikk hardt ut fra start og fikk samlet et felt med løperne som startet et lite stykke bak Riiber. Tyskeren satte såpass fart at feltet tok igjen den ledende nordmannen i front. 25-åringen ga seg heller ikke der og stakk ifra feltet før spurten.

Riiber vant fredagens verdenscuprenn, og han leder verdenscupen klart. Han feirer jul og nyttår med 83 poengs forsprang til Jens Lurås Oftebro, mens tyske Julian Schmid er beste utlending 215 poeng bak Riiber.

Riiber landet på 97 meter i normalbakken i Ramsau og sikret seg elleve sekunders ledelse til nærmeste konkurrent ut fra start i det ti kilometer lange langrennet. Både Jens Lurås Oftebro og Jørgen Graabak hoppet også godt og gikk ut 50 sekunder bak Riiber.

Dermed vant tyskeren rennet. Riiber spurtet om 2.-plassen, men måtte gi tapt mot østerrikske Lamparter.

(©NTB)

Flere nyheter: