Menu
Kamila Valijeva og resten av ROC-laget må fortsatt vente på sine gullmedaljer fra lagkonkurransen i kunstløp. Et juridisk problem fører til at seremonien er utsatt. Foto: Natacha Pisarenko, AP / NTB

Seiersseremoni i kunstløp utsatt – medaljerekkefølgen kan påvirkes

Et juridisk problem som kan påvirke medaljefordelingen fører til at seiersseremonien i lagkonkurransen i kunstløp er utsatt, opplyste IOC onsdag.

Av NTB | 09.02.2022 07:06:31

Sport: ROC-laget skulle fått gullmedaljer, USA sølv og Japan bronse i en seremoni tirsdag kveld lokal tid, men den ble utsatt.

IOC-talsmann Mark Adams sa onsdag at man er i diskusjoner med Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) angående et juridisk problem. Han ville ikke gå i detaljer.

– Det involverer utøvere som har vunnet medaljer, sa han.

Det velinformerte nettstedet insidethegames hevder å vite at bakgrunnen er problemer mellom Russlands olympiske komité (ROC) og internasjonale antidopingmyndigheter, og at det gjelder en dopingtest utført før OL.

– En situasjon oppsto i går på kort varsel, og den krever juridisk konsultasjon med IOC, fikk nettstedet opplyst fra ISU.

Om utøvere eller lag diskvalifiseres, vil saken trolig havne hos Idrettens voldgiftsrett (CAS), som har et stående panel under vinterlekene.

Mennenes OL-konkurranse avsluttes torsdag, og flere utøvere planlegger å reise fra Kina rett etter den.

– Alle gjør sitt ytterste for å løse dette snarest mulig, sa Adams.

(©NTB)