Menu
Lillestrøm jubler etter Ifeanyi Mathews mål i eliteseriekampen mot Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Seieren glapp for LSK – Moses reddet poeng for Tromsø

Serieleder Lillestrøm så ut til å ha snudd eliteseriemøtet med Tromsø til seier, men i siste minutt utlignet kanarifuglenes tidligere spiss Ebiye Moses til 2-2.

Av NTB | 28.05.2022 20:01:38

Sport: Tross poengtapet tar LSK ferie som ubeseirede på toppen av eliteserietabellen. Kanarifuglene har to poengs luke til serietoer Molde. Tromsø ligger på tiendeplass på tabellen etter ni spilte kamper.

Søndag så det lenge ut til at en real snuoperasjon i annen omgang hadde berget de tre poengene for Lillestrøm. En keepertabbe av Tromsø-keeper Jakob Haugaard banet vei for Ifeanyi Matthews utligning til 1-1, og deretter satte Vetle Dragsnes inn 2-1 etter et strålende angrep av bortelaget.

I siste minutt steg så tidligere LSK-spiss Ebiye Moses til værs på bakerste stolpe og stanget inn 2-2-målet på et frispark. Etter kampen var flere av gjestenes spillere forbannede på dommer Marius Hansen Grøtta. Spissen Akor Adams ble belønnet med gult kort for protestene.

LSK startet kampen uten to av sine største profiler. Kaptein Gjermund Åsen slet med sykdom, mens islandske Hólmbert Fridjónsson var foretrukket i angrepet foran nevnte Adams. Sistnevnte kom inn etter pause.

– Målet var veldig viktig. Vi har trykket de bakpå og spilt ganske bra, men har slitt med å score. Derfor var det deilig å få scoret, sa målscoreren til Discovery i pausen.

Tromsø kom også til et par andre gode avslutninger, mens Magnus Knudsen hadde LSKs eneste farlighet de første 45 minuttene. Serielederne fra Åråsen var usedvanlig bleke før pause.

18 minutter før full tid kombinerte LSK fint på høyresiden, før Magnus Knudsen sendte ballen hardt mot bakerste stolpe. Der sto Vetle Dragsnes mutters alene og kunne enkelt trille ballen inn i det åpne målet.

Den scoringen virket ikke Tromsø å kunne slå tilbake etter, men like før slutt satt likevel utlikningen.

Neste seriekamp for LSKs del er hjemmemøtet med Kjetil Rekdals Rosenborg 19. juni. Tromsø tar imot Haugesund på Alfheim samme dag.

Tromsø var det beste laget før pause på Alfheim og fikk fortjent uttelling rett før hvilen. Jasse Tuominen vant ballen på høyresiden og slo den langs bakken inn i feltet. Der klarte ikke LSK-forsvaret å klarere, og Eric Kitolano fikk en enkel jobb med på sende vertene i ledelsen.

I annen omgang skiftet kampen karakter. Én time var spilt da gjestene utlignet til 1-1. Tromsø-keeper Haugaard mislyktes med en pasning og traff i stedet LSKs Mathew. Midtbanespilleren oppfattet at sisteskansen var langt ute, og lobbet ballen i mål fra rundt 35 meter.

(©NTB)

Flere nyheter: