reklame for smiaa
Menu
Aleksander Aamodt Kilde kjørte sterkt i utforen søndag, men det holdt ikke til seier. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB

Seieren glapp for Kilde – østerriker vant fra sent startnummer

Alexander Aamodt Kilde kjørte sterkt og så lenge ut til å kunne vinne søndagens utforrenn i Val d'Isère, men en østerriker og en sveitser ville det annerledes.

Av NTB | 13.12.2020 12:08:12

Sport: Otmar Striedinger kjørte inn til sin første seier i verdenscupen fra startnummer 26. Inntil søndag hadde østerrikeren en 2.-plass fra et super-G-renn helt tilbake i 2013 som bestenotering.

I 2019 tok han to 3.-plasser i utfor, men hadde aldri tronet øverst på pallen.

Kilde, som tok ledelsen fra startnummer fem, kunne se flere av hans største rivaler kjøre inn til dårligere tider. På startnummer 14 kom derimot relativt umeritterte Urs Kryenbühl.

Sveitseren, som står med én pallplass i verdenscupen, kjørte i mål ni hundredels sekund foran Kilde. Men fra startnummer 26 kom også Kryenbühls overmann.

To startnummer senere var det lørdagens overraskelse Adrian Smiseth Sejersteds tur. En feil gjorde at han ikke greide å følge opp 2.-plassen i super-G, som var nordmannens første pallplass i verdenscupen.

Han ligger foreløpig som nummer 13, mens Kjetil Jansrud, som vant i Val d’Isère i 2016, ligger på 16.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: