Menu
Lillestrøm jubler etter Ifeanyi Mathews mål i eliteseriekampen mot Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Seieren glapp for frustrerte LSK – Moses reddet poeng for Tromsø

Serieleder Lillestrøm så ut til å ha snudd eliteseriemøtet med Tromsø til seier, men i siste minutt utlignet kanarifuglenes tidligere spiss Ebiye Moses til 2-2.

Av NTB | 29.05.2022 20:16:22

Sport: Etter kampen var det frustrasjon i LSK-leiren. Flere av gjestenes spillere forbannede på dommer Marius Hansen Grøtta. Spissen Akor Adams ble belønnet med gult kort for protestene.

– Irriterende at vi slipper opp, og så lurer jeg litt på det siste frisparket de får der. Det ser billig ut, sa trener Geir Bakke til Discovery.

Tross poengtapet tar LSK ferie som ubeseirede på toppen av eliteserietabellen. Kanarifuglene har to poengs luke til serietoer Molde.

– Det gir en god følelse, men akkurat nå er vi litt «pissed», så lenge vi har hånden oppe i honningkrukka, og så glipper det. Man klarer ikke å ha den største begeistringen over uavgjort her, men det er et rettferdig resultat, sa Bakke.

I Tromsø-leiren var stemningen naturlig nok bedre.

– Dette var veldig viktig for oss. Vi trengte tre poeng. Det var en god følelse å få utligningen, sa målscorer Moses til Discovery.

– Det var deilig å få noe ut av denne kampen. Jeg synes vi var gode de første 55-60 minuttene, så er vi svake en 20 minutters periode. Da var det godt å se at vi klarer å løfte oss igjen og få med oss et resultat. Det synes jeg gutta fortjener, istemte trener Gaute Helstrup.

Tromsø var det beste laget før hvilen på Alfheim og fikk fortjent uttelling rett før halvtid. Jasse Tuominen vant ballen på høyresiden og slo den langs bakken inn i feltet. Der klarte ikke LSK-forsvaret å klarere, og Eric Kitolano fikk en enkel jobb med på sende vertene i ledelsen.

– Målet var veldig viktig. Vi har trykket de bakpå og spilt ganske bra, men har slitt med å score. Derfor var det deilig å få scoret, sa målscoreren til Discovery i pausen.

Tromsø kom også til et par andre gode avslutninger, mens Magnus Knudsen hadde LSKs eneste farlighet de første 45 minuttene. Serielederne fra Åråsen var usedvanlig bleke før pause.

18 minutter før full tid kombinerte LSK fint på høyresiden, før Magnus Knudsen sendte ballen hardt mot bakerste stolpe. Der sto Vetle Dragsnes mutters alene og kunne enkelt trille ballen inn i det åpne målet.

Den scoringen virket ikke Tromsø å kunne slå tilbake etter, men like før slutt satt likevel utligningen da Moses Ebiye steg til værs på et frispark og skallet ballen i mål.

Neste seriekamp for LSKs del er hjemmemøtet med Kjetil Rekdals Rosenborg 19. juni. Tromsø tar imot Haugesund på Alfheim samme dag.

LSK startet søndagens kamp uten to av sine største profiler. Kaptein Gjermund Åsen slet med sykdom, mens islandske Hólmbert Fridjónsson var foretrukket i angrepet foran Akor Adams. Sistnevnte kom inn etter pause.

I annen omgang skiftet kampen karakter. Én time var spilt da gjestene utlignet til 1–1. Tromsø-keeper Haugaard mislyktes med en pasning og traff i stedet LSKs Mathew. Midtbanespilleren oppfattet at sisteskansen var langt ute, og lobbet ballen i mål fra rundt 35 meter.

(©NTB)