Menu
Nicolas Pépé scoret for Elfenbenskysten mot Sierra Leone, men det holdt ikke til seier. Her i aksjon for Arsenal. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Seieren glapp for Elfenbenskysten mot slutten – kjempetabbe fra keeper

Sierra Leone utlignet til 2-2 på overtid og satte en stopper for stjernegalleriet til Elfenbenskysten i afrikamesterskapet søndag.

Av NTB | 16.01.2022 19:08:09

Sport: Utligningen tre minutter på overtid kom etter en kjempebrøler av Elfenbenskystens keeper Bedra Ali Sangare. Målvakten gjorde alt han kunne for å hindre Sierra Leone fra å få en siste corner i kampen, men i stedet sendte han ballen til motstanderen, som dro nytte av tabben og scoret.

Sierra Leone sikret dermed nok ett imponerende poeng etter å ha spilt uavgjort mot regjerende mester Algerie i åpningskampen.

Sébastien Haller ga Elfenbenskysten ledelsen etter 25 minutter. Målet kom etter en nydelig pasning fra Crystal Palace-stjernen Wilfried Zaha.

Musa Kamara utlignet for Sierra Leone etter 55 minutters spill med et lekkert mål. Spissen dro av sin oppasser og klinte ballen opp i nærmeste hjørne.

2-1-målet til Nicolas Pépé ble utlignet etter Sangares tabbe på overtid. Keeperen skadet seg også i forsøket på å hindre corner, og Serge Aurier måtte stå i mål de siste sekundene av kampen. Han fikk det siste touchet på ballen da han bokset vekk en corner.

I gruppe F lever kampen om avansement i beste velgående for tre av fire lag. Gambia og Mali spilte 1-1 søndag, noe Tunisia dro nytte av med 4-0-seier over tabelljumbo Mauritania.

Gambia og Mali står med fire poeng hver, mens Tunisia har tre før de siste kampene torsdag.

(©NTB)