Menu
Joey Chestnut og Miki Sudo poserer med henholdsvis 63 og 40 pølser og brød, som de spiste for å vinne i hver sin klasse i den årlige pølsespisekonkurransen i New York 4. juli. Foto: Julia Nikhinson / AP / NTB

Seier nummer 15 for pølsespisekongen «Jaws»

Joey «Jaws» Chestnut vant den årlige pølsespisekonkurransen på Coney Island i New York for 15. gang mandag, med 63 pølser og pølsebrød på ti minutter.

Av NTB | 05.07.2022 00:01:07

Økonomi og næringsliv: På kvinnesiden gjorde Miki Sudo comeback og tok seieren, med 40 pølser og brød. Hun sto over fjorårets konkurranse fordi hun var gravid.

Årets konkurranse var ikke fri for kontroverser. Mens spisingen pågikk, tok en tilskuer med Darth Vader-maske seg opp på scenen. Chestnut tok tak i ham, og funksjonærer fra konkurransen strømmet raskt til for å ta ham bort.

Samtidig snek en annen demonstrant antrukket i en hvit stormtropper-maske, et annet typisk kostyme inspirert av Star Wars-universet, seg opp bak deltakerne og viste fram et skilt der det sto «Expose Smithfield’s Deathstar». Smithfield lager pølsene som spises i konkurransen.

Både Chestnut og Sudo er rekordinnehavere. Chestnut forbedret sin egen rekord da han dyttet i seg hele 76 pølser og brød i fjorårets konkurranse, mens Sudo satte kvinnerekord med 48 og en halv pølse og brød i 2020.

(©NTB)

Flere nyheter: