Menu
FIS-styret har snudd og går inn for at Maren Lundby og resten av kvinneeliten i får hoppe i stor bakke under VM i Oberstdorf neste år. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Seier for Lundby: FIS-styret vil la kvinnene hoppe i stor bakke i VM

FIS-styret stilte seg torsdag bak Norges forslag om la kvinnene hoppe i storbakken under ski-VM i Oberstdorf neste år. Forslaget fremmes for kongressen i mai.

Av NTB | 06.02.2020 17:01:20

Sport: FIS skriver på nettsidene sine at saken ble behandlet på styremøtet i Zürich torsdag. Styret stilte seg bak forslaget, og det vil ventelig bli vedtatt under FIS-kongressen i Pattaya i Thailand i mai.

– Dette er fantastisk. Jeg vil takke skiledere og deres velvillighet i denne saken. Jeg har følt meg litt tom for energi etter alt oppstyret, men dette gir meg en enorm boost inn mot helgens konkurranser i Hinzenbach, sier Maren Lundby i en pressemelding.

– Jeg er svært glad for at FIS-styret i dag enstemmig og tydelig støttet Norges Skiforbunds forslag om å inkludere VM i stor bakke for kvinner, sier skipresident Erik Røste.

Han var selv til stede på møtet og hadde skrevet forslaget.

– Denne beslutningen viser at FIS er en organisasjon som tar raske og gode beslutninger når det er nødvendig. Det gjør meg trygg på at vi går i riktig retning, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

– Men den aller største takken går til Maren Lundby som nok en gang frontet en viktig sak for de kvinnelige hopperne, sier Røste.

Det var et enstemmig FIS-styre som vedtok at det norske forslaget skal behandles på kongressen i mai. VM-arrangørene både i Oberstdorf i 2021 og Planica i 2023 er positive til forslaget, og alt tilsier at det vil bli vedtatt under kongressen i Pattaya.

– Som idrettsminister er det både min plikt og en stor ære å ringe til hopplandslagets sjef og gi ham beskjed om at han har min fulle backing for de kravene han stiller. Vi står skulder til skulder med hele hopplaget fra kvinnesiden når de sier at de ønsker å hoppe fra store bakker, sa kulturminister Abid Raja til TV 2 tirsdag.

FIS har tidligere sagt at de ikke kunne la kvinnene hoppe i stor bakke fordi det ikke var plass i programmet. Hopp- og kombinertkomiteene i FIS har i etterkant gått inn for å kutte fra tre til en treningsdag under VM og OL, noe som også fikk FIS-styrets støtte.

Skipresidenten berømmer Maren Lundby, sportssjef Bråthen og hoppmiljøet i Norge som har gått foran i utviklingen av hoppsporten for kvinner.

– Det har vært helt avgjørende med all støtten jeg har fått fra vår skipresident, som har jobbet natt og dag den siste uken, vår kultur- og likestillingsminister og vår egen hoppsjef, sier Maren Lundby.

(©NTB)

Flere nyheter: