reklame for Sheiken Bowling
Menu
Dominic Thiem er klare for semifinalen i Roland-Garros-turneringen etter å ha slått Diego Schwartzman i tirsdagens kvartfinale. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB

Schwartzman banket Thiem i tennismaraton

Argentinske Diego Schwartzman slo fjorårsfinalist og Casper Ruuds overmann Dominic Thiem 3-2 i kvartfinalen i Roland-Garros-turneringen i tennis tirsdag.

Av NTB | 06.10.2020 20:53:24

Sport: Det var den andre store argentinske prestasjonen på rødgrusen i Paris. Tidligere på dagen hadde useedede Nadia Podoroska tatt seg til semifinalen som den første kvalifiseringsspilleren i historien.

Dominic Thiem er ranket som nummer tre i verden, men i kvartfinalen viste han derimot svakheter mot den tøffe motstanderen Schwartzman.

De to duellantene nærmest forsøkte å slå hverandre ut med dundrende slagvekslinger. Begge spillerne er kjent for sitt kraftfulle spill og gode bevegelighet ute på rødgrusen. Kampen varte i godt over fem timer.

Casper Ruud, som tapte for Thiem i 3. runde, har også hatt store problemer når Schwartzman har stått på andre siden av banen.

Scwartzman tok hjem det første settet mot Thiem med å vinne tie breaket 7-1. Settet varte i 65 minutter.

Østerrikeren slo tilbake i det neste settet som han vant 7-5 etter 71 minutters spill.

Tredjeseedede Thiem, som vant US Open etter en femsettskamp mot Alexander Zverev, synes å gå mot avansement da han vant det tredje settet i tiebreak med 8-6. 67 minutter brukte de på settet.

Argentineren hadde føringen gjennom hele fjerdesettet, men Thiem gikk opp til 30-0 på stillingen 6-5. Motstanderen ga ham derimot aldri noen matchball og tvang settet til en ny avgjørelse i tiebreak. Her var Schwartzman best og vant settet 7-5 etter 73 minutters spill.

I det femte og avgjørende settet fulgte spillerne hverandre til 2-2 før den 28 år gamle Schwartzman brøt til 4-2-ledelse. Han holdt sitt eget servegame til 5-2. Han klarte også få en matchball i østerrikerens neste servegame og utnyttet første sjanse.

(©NTB)

Flere nyheter: