reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Eirik Schulze (th) scoret 1–0 til Start i mandagens eliteseriekamp hjemme mot Vålerenga. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Schulze avgjorde på overtid – Start vant 2-1 mot VIF

Eirik Schulze scoret begge målene da Start slo Vålerenga 2-1 i mandagens eliteseriekamp i Kristiansand. Vinnermålet kom langt inn i overtiden.

Av NTB | 17.08.2020 22:37:59

Sport: Det så ut som det skulle gå mot poengdeling i Kristiansand da Start og Vålerenga avsluttet den 14. serierunden mandag. Men etter en høydramatisk avslutning på kampen var det hjemmelaget som stakk av med alle poengene.

Eirik Schulze ble tomålsscorer og den store helten da han tre minutter inn i overtiden fastsatte sluttresultatet til 2-1. Bare minutter før fikk VIF en scoring annullert for offside, en avgjørelse bortelaget slett ikke var fornøyd med.

Benjamin Stokke utlignet for VIF etter 75 minutters spill, men hovedstadslaget måtte likevel reise tomhendt hjem til Oslo. Selv om Start ligger under streken har de vist seg å være vanskelige å slå, spesielt på hjemmebane. Det er hele ti serierunder siden det ble tap i Kristiansand, og mandag måtte også Vålerenga reise tomhendt tilbake.

– Jeg treffer godt, det er ingen tvil om det. Det var godt å se den gå inn, sa målscoreren til TV Norge i pausen.

Tross flere store Vålerenga-sjanser var fulltrefferen nok til å sørge for at Start gikk til pause med ledelse.

Derfra og ut handlet det meste om Vålerenga. Gjestene fra hovedstaden presset og presset, men det ville seg ikke for verken Aron Dønnum, Herolind Shala eller andre VIF-spillerne før det gjensto et kvarter av kampen.

Da hadde VIF-trener Dag-Eilev Fagermo satte innpå Bård Finne og Benjamin Stokke, og det var de to innbytterne som sammen sørget for utligning. Finne sendte av gårde et skudd som traff ryggen til Stokke og skiftet retning. Start-keeper Jonas Deumeland kunne lite gjøre da ballen dalte ned i motsatt hjørne. Ikke ufortjent

På overtid trodde VIF at Oldrup Jensen sikret tre poeng da han stanget ballen i nettet, men linjedommeren var tidlig oppe med flagget og markerte for offside. I stedet var det Start og Schulze som gikk i angrep og fikk full uttelling.

Med sitt andre mål for dagen fastsatte Schulze sluttresultatet til 2–1.

I neste runde møter Start serieleder Bodø/Glimt borte, mens Vålerenga får besøk av Sandefjord.

Etter en forholdsvis tam innledning på kampen var det hjemmelaget som tok føringen etter 23 minutters spill, da Start og Vålerenga avsluttet den 14. eliteserierunden i Kristiansand. Fra rundt 20 meters hold, med strak vrist, lagde Eirik Schulze et kremmerhus bak gjestenes keeper Kristoffer Klaesson. VIF-keeperen hørte bare susen av kula på vei inn i nettmaskene.

Schulze hadde muligheten til å doble ledelsen da Start ble tildelt straffespark to minutter etter hvilen, men Klaesson kastet seg riktig vei og reddet 27-åringens forsøk.

(©NTB)

Flere nyheter: