Menu
Frankrikes president Emmanuel Macron (t.h.) fikk onsdag besøk av Tysklands statsminister Olaf Scholz. Foto: AP / NTB

Scholz og Macron diskuterte energikrisen

Tysklands statsminister Olaf Scholz besøkte onsdag Frankrikes president Emmanuel Macron og tonet etterpå ned uenigheten om hvordan energikrisen skal møtes.

Av NTB | 26.10.2022 18:01:04

Politikk: – Det var en svært god og viktig diskusjon i dag, både om energiforsyning til Europa, økende priser og felles rustningsprosjekter, tvitret Scholz etter møtet.

– Tyskland og Frankrike står tett sammen og takler utfordringene sammen, la han til.

Også fra fransk side ble møtet mellom de to lederne betegnet som konstruktivt. Men om det kom noe konkret ut av samtalen, er ikke kjent.

Russland har svart på vestlige sanksjoner med å kutte gassforsyningen til Europa, og prisene har skutt i været.

EU-landene har i lengre tid diskutert tiltak for å beskytte innbyggerne mot de høye energiprisene, blant annet et forslag om å innføre pristak på gass. Tyskland og Frankrike står på hver sin side i spørsmålet.

Macron advarte nylig om at Tysklands tiltak for å hjelpe den tyske befolkningen å takle energikrisen, kan føre til skjevheter i markedet.

Scholz’ regjering har blitt beskyldt for å handle selvisk med en støtteordning på 200 milliarder euro for å beskytte landets husholdninger og næringsliv.

Tyskland og Frankrike er uenige om hvordan Europa skal møte energikrisen som har oppstått i kjølvannet av Russlands invasjon av Ukraina.

Tirsdag møttes EUs energiministre, men dette møtet endte med at de ba EU-kommisjonen om å utarbeide konkrete forslag til tiltak innen 24. november.

(©NTB)

Flere nyheter: