Menu
Tysklands statsminister Olaf Scholz på vei til Russland tirsdag morgen. Foto: Kay Nietfeld / dpa via AP / NTB

Scholz i Russland for å forsøke å trappe ned Ukraina-krisen

Tysklands statsminister Olaf Scholz skal møte Russlands president Vladimir Putin for første gang tirsdag og snakke om Ukraina-situasjonen.

Av NTB | 15.02.2022 09:57:10

Krig og konflikter: Scholz har tirsdag formiddag landet i Moskva, men nekter å ta en russisk koronatest før møtet med Putin.

I stedet vil en lege fra den tyske ambassaden teste ham for korona, noe han må for å kunne slippe inn i Kreml. Russisk helsepersonell har blitt invitert til å være til stede under testen.

Frankrikes president Emmanuel Macron nektet også å la seg teste med en russisk PCR-test da han møtte Putin i forrige uke. Derfor måtte han og Putin sitte på hver sin side av et seks meter langt bord for å overholde koronareglene.

Møtet mellom Scholz og Putin i Kreml i Moskva er ventet å vare i flere timer, med en felles pressekonferanse i etterkant.

Da han besøkte Kiev mandag, sa Scholz at han ønsket å oppfordre Putin til å trappe ned krisen rundt Ukraina. Han skildret utplasseringen av over hundre tusen russiske soldater langs den ukrainske grensen som uforståelig.

Russland har på sin side gjentatte ganger hevdet at de ikke planlegger et angrep på Ukraina.

(©NTB)

Flere nyheter: