Menu
Tysklands statsminister Olaf Scholz sier at han ikke vil på lynvisitt til Kyiv bare for å bli tatt bilde av. Foto: AP / NTB

Scholz får kritikk etter Kyiv-uttalelse

Tysklands statsminister Olof Scholz har hisset på seg kritikere etter å ha sagt at han ikke akter å besøke Kyiv bare for at det skal tas bilder.

Av NTB | 17.05.2022 18:15:54

Politikk: Europeiske ledere har de siste ukene strømmet til Ukrainas hovedstad der de har møtt president Volodymyr Zelenskyj.

Scholz har ikke vært blant dem, trolig for å markere sin misnøye med at ledelsen i Kyiv i forrige måned takket nei til et besøk fra Tysklands president Frank-Walter Steinmeier.

– Jeg stiller meg ikke i køen sammen med en gruppe mennesker som drar på lynvisitt for at det skal tas bilder. Det må handle om mer konkrete ting, sa Scholz til kringkasteren RTL mandag.

Kritikken lot ikke vente på seg, og blant dem som reagerte, var CDU-leder Friedrich Merz som selv nylig besøkte Zelenskyj.

Han viste til at både utenriksminister Annalena Baerbock og presidenten i den tyske nasjonalforsamlingen, Bärbel Bas, er blant dem som nylig har vært i Kyiv.

Tirsdag hadde imidlertid Scholz en telefonsamtale med Zelenskyj, og de to lederne ble under samtalen enige om «å holde tett kontakt», ifølge den tyske statsministerens talsmann Steffen Hebestreit.