Menu
Konkurransetilsynet mente at Schibsteds oppkjøp av Nettbil svekket konkurransen og grep inn. Nå har lagmannsretten sagt sitt i saken og gir Schibsted medhold. Foto: Jil Yngland / NTB

Schibsted vant fram i Nettbil-søksmål

Gulating lagmannsrett har bestemt at Nettbil kan eies av Schibsted. Dermed er tvisten med Konkurransetilsynet ved en foreløpig ende.

Av NTB | 24.03.2022 16:34:42

Økonomi og næringsliv: I midten av september i fjor ble det klart at Schibsted ville dra tilsynet for retten, og nå har konsernet fått fullt medhold i lagmannsretten, skriver Shifter.

– Vi er selvsagt svært glade for at lagmannsretten har gitt Schibsted medhold i vår anke. Vi har hele tiden ment at oppkjøpet av Nettbil burde vært godkjent, vi mener dette er en god – og riktig – avgjørelse, sier kommunikasjonsdirektør Atle Lessum i Schibsted.

Det var høsten 2020 at Konkurransetilsynet varslet at de vurderte å stanse Schibsteds oppkjøp av Nettbil. I november samme år konkluderte tilsynet med at oppkjøpet svekket konkurransen på bruktbilmarkedet, fordi Schibsted også eier Finn. Konkurranseklagenemnda ga tilsynet medhold i dette.

– Vi ser at lagmannsretten er uenig med nemndas vedtak og vil nå bruke tid til å gjennomgå dommen, sier konkurransedirektør Tina Søreide i en pressemelding.

Saken kan fremdeles ankes til Høyesterett og er dermed ikke rettskraftig. Konkurransetilsynet vil vurdere om det er grunnlag for å anke dommen, opplyser juridisk direktør Karin Stakkestad Laastad i Konkurransetilsynet.

Også tidligere denne uka led Konkurransetilsynet nederlag da Konkurranseklagenemnda sa nei til tilsynets ønske om å stanse DNBs oppkjøp av Sbanken.

(©NTB)

Flere nyheter: