reklame
Menu
Juan Miranda i duell med Anthony Ujah da Union Berlin og Schalke delte poengene i Berlin. Foto: Michael Sohn, Pool via AP / NTB scanpix

Schalkes 12. strake kamp uten seier, 1-1 mot Union Berlin

Mens sirenene ulte utenfor spilte Union Berlin 1-1 mot Schalke søndag. For gjestene var det 12. strake seriekamp uten seier, tangering av klubbrekorden.

Av NTB | 07.06.2020 17:34:08

Sport: Også i Berlin søndag ettermiddag gikk alle spillerne ned på kne rundt midtsirkelen i en antirasistisk markering før avspark, akkurat som i Dortmund lørdag og i Bremen tidligere søndag.

Det var store antirasistiske demonstrasjoner i Berlin i helgen, med mange pågripelser. Inne bak lukkede dører på An der Alten Försterei gikk det også hardt for seg mellom to lag i dårlig form.

Gjestene fikk en tidlig kalddusj da Robert Andrich sprintet fra de blås forsvar og trillet ballen i nettet bak Alexander Nübel etter kun elleve minutter. Målgivende sto tidligere Lillestrøm-spiller Anthony Ujah for.

Etter 28 minutter slo leiesoldaten Jonjoe Kenny til for Schalke og banket inn utligningen. Flere mål ble det ikke i en kamp der hjemmelaget hadde de fleste og største sjansene.

Med 12 kamper uten seier har Schalke tangert rekordnoteringen fra 1993-94. Trener David Wagner er den første som har ledet klubben gjennom en så dårlig rekke. For 26 år siden var de 12 kampene delt mellom to trenere.

– Vi er i en vanskelig situasjon, men det er en opptur å hente ett poeng her, sa Kenny. Schalke tok sitt første poeng etter viruspausen.

Nordmannen Julian Ryerson ble skadd etter kun 25 sekunder på banen for Union Berlin forrige helg. Mandag ble det klart at sørlendingen er ute for resten av sesongen, men laget hans er på god vei til å sikre ny kontrakt i 1. Bundesliga. Det er fire poeng ned til kvalifiseringsplassen.

Utenfor stadion hadde om lag 30 Union-tilhengere møtt fram. Deres heiarop og sanger kunne høres inne på stadion. Politiet var på stedet, men grep ikke inn ettersom tilhengerne overholdt reglene om sosial distanse.

Laget fra Gelsenkirchen er nå nede på 10.-plass. Etter sin forrige seier 17. januar var laget på mesterligaplass med like mange poeng som Bayern München.

(©NTB)

Flere nyheter: