Menu
Deler av filmen «Black Widow» ble spilt inn på Joker-butikken i Sæbø på Sunnmøre. Foto: Rune Thomas Sæbønes / Møre-Nytt / NTB

Scarlett Johansson og Disney har inngått forlik i kontraktstriden

Skuespilleren Scarlett Johansson har inngått forlik med Disney etter at hun i juli saksøkte filmgiganten for det hun mente var kontraktbrudd.

Av NTB | 01.10.2021 09:52:37

Kultur og underholdning: Superstjernen mener Disneys avgjørelse om å lansere superheltfilmen «Black Widow», der Johansson har tittelrollen, samtidig på strømmetjenesten og kino var et kontraktsbrudd, og at det kostet henne millioner av dollar.

Johansson, en av de best betalte skuespillerne i Hollywood, får 1 prosent av billettinntektene fra filmen, ifølge søksmålet. Dermed ville hun tape inntekter om færre så filmen på kino.

Disney har hele veien ment at søksmålet var ubegrunnet, men til tross for uenighetene har de nå altså kommet til enighet om forlik.

Filmen, som delvis er spilt inn på Sunnmøre, skulle egentlig ha kinopremiere i fjor, men ble utsatt flere ganger på grunn av koronapandemien. Den hadde til slutt premiere i slutten av juni da den ble sluppet samtidig på kino og strømmetjenesten Disney+.

– Jeg er utrolig stolt over det arbeidet vi har gjort sammen de siste årene og har hatt stor glede av samarbeidet. Jeg ser fram til å fortsette vårt samarbeide de neste årene, sier Johansson, som hadde spilt rollen som Black Widow i sju Marvel-filmer før karakteren fikk sin egen film.

(©NTB)

Flere nyheter: