reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Redningsskøyta Odin deltar i søk etter savnet reindriftsutøver ved Snefjord, der det er svært utfordrende værforhold å søke i natt til mandag. Politiet i Finnmark har igangsatt en leteaksjon i Havøysund etter at en reindriftsutøver ikke kom tilbake til Snefjord søndag kveld. Foto: Redningsselskapet / NTB scanpix

Savnet persons scooter funnet i Finnmark

En stor leteaksjon pågår fortsatt til lands og til vanns i Måsøy kommune etter at en reindriftsutøver ikke kom tilbake til Snefjord søndag. Scooteren er funnet.

Av NTB | 27.04.2020 02:02:25

Ulykker og naturkatastrofer: Politiet i Finnmark opplyser i 4-tiden natt til mandag at den savnede mannen i midten av 40-årene ennå ikke er funnet, etter å ha vært blitt meldt savnet klokka 20.30. Familien ble bekymret da han ikke kom tilbake til hytta og har ikke hatt kontakt med ham siden klokka 16.

Et Sea King redningshelikopter og redningsskøyta Odin er satt inn i søket på sørvestsiden av Snefjord i Måsøy kommune, samt frivillige fra Røde Kors med fire lag med til sammen 12 personer. Personell fra Måsøy og Kvalsund brannvesen har også bistått i aksjonen, der reinpolitiet har innsatslederfunksjonen.

– Vi har ingen klare teorier om hva som har skjedd, det kan være flere ting. Han var ute for å gjete rein, han er godt kledd og vant med på være ute, men det er dårlig sikt med tette snøbyger i området. Vi fant savnedes snøscooter i ved Burstadnes, og har fulgt fotspor som går fra stedet for å se om han kan ha søkt tilflukt på en hytte, sier Tarjei Leinan Mathiesen i Finnmark politidistrikt til NTB.

Snøscooteren var satt fra seg «på et skikkelig vis» og ser ikke ut til å ha hatt motorstans av noe slag.

– Han kan ha fått et illebefinnende eller ha brukket noe som har gjort det nødvendig å stanse. Uansett fortsetter søket. Akkurat nå er helikopteret i Hammerfest for å fylle på med drivstoff. Det er lyst nå, så det bør hjelp, og vi skal også sette inn drone i søket der det er mer kupert terreng, sier Mathiesen

Folk som ønsker å bistå kan melde seg ved brøytestasjonen i Snefjord.

(©NTB)

Flere nyheter: