reklame for Sheiken Bowling
Menu
De to mennene ble meldt savnet fredag kveld etter å ha dratt på vannscootertur mellom Kråkerøy og Vesterøy på Hvaler. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Savnede menn funnet døde etter leteaksjon ved Hvaler

De to mennene i 30-årene som var savnet etter en vannscootertur utenfor Hvaler, ble funnet omkommet lørdag morgen. En leteaksjon ble satt i gang fredag kveld.

Av NTB | 23.05.2020 14:17:46

Ulykker og naturkatastrofer: Mennene ble funnet i sjøen utenfor Øyenkilen ved Hvaler. Deres pårørende er varslet.

– De ble funnet etter observasjoner fra folk på land, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt til NTB.

Ifølge Samuelsen er det om lag 5 kilometer i luftlinje fra øya de skulle besøke til der de ble funnet. Det er uklart hva som er årsaken til ulykken.

– Vi vet ikke konkret hvor ulykken skjedde. Politiet skal etterforske videre for å se hva vi kan finne ut om årsaken, sier Samuelsen.

Begge mennene skal obduseres.

Sterk vind og høye bølger skapte utfordringer for søket.

– Området er også utfordrende med tanke på strøm, sier Samuelsen.

Mennene er fra Sarpsborg, bekrefter ordfører Sindre Martinsen-Evje overfor VG.

– Vi har blitt kontaktet av politiet, og kommunens kriseteam er tilgjengelig. Dette er dypt tragisk, og våre tanker går til de pårørende, sier Martinsen-Evje.

De to ble sist sett i 19-tiden fredag kveld og ble meldt savnet i 21.30-tiden. Mennene hadde dratt på tur med vannscooter mellom Kråkerøy og Vesterøy på Hvaler. De skulle til en hytte i området, men møtte aldri opp.

Leteaksjonen pågikk gjennom natten med mange involverte. Redningsskøyter, helikopter og politibåt søkte etter mennene, og vannscooteren ble funnet ved Øyenkilen klokken 4.37.

(©NTB)

Flere nyheter: