reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Newcastle får ikke nye eiere fra Saudi-Arabia likevel. Foto: Michael Regan / AP / NTB scanpix

Saudiarabiske PIF trekker seg fra mulig kjøp av Newcastle

Premier League-klubben Newcastle United kommer ikke til å bli kjøpt opp av det saudiarabiske investeringsfondet PIF. Gruppen trekker offisielt sin interesse.

Av NTB | 30.07.2020 17:03:24

Sport: PIF, som var i ferd med å kjøpe fotballklubben, kommer ikke til å gjøre det likevel. Det kommer fram i en uttalelse fra gruppen, melder Sky Sports.

– Med dyp takknemlighet for Newcastles og klubbens betydning, har vi kommet fram til beslutningen om at vi ikke lenger er interessert i å kjøpe Newcastle United Football Club.

Investeringsfondet, som kontrolleres av Saudi Arabias kronprins Mohammed bin Salman, hadde sammen med de britiske Reuben-brødrene David og Simon, samt Amanda Staveley, inngått en avtale om å kjøpe Newcastle fra klubbens upopulære eier Mike Ashley for rundt 3,9 milliarder kroner.

– Premier League setter seg selv i fare for å la seg bruke av folk som vil bruke ligaens glamour og prestisje for å skjule handlinger som er dypt umoralske, i strid med folkeretten og på kant med Premier Leagues og hele fotballsamfunnets verdier, skrev Amnesty-direktør Kate Allen i brevet til PL-direktør Richard Masters.

Premier League har muligheten til å stoppe oppkjøp av fotballklubber dersom det «etter styrets rimelige overbevisning kan fastslås at de (kjøperne) har deltatt i aktiviteter utenfor Storbritannias grenser som ville ført til rettslig fellelse dersom det hadde skjedd her».

– Dessverre har den forlengede prosessen under den nåværende situasjonen, i tillegg til den globale usikkerheten, gjort at en potensiell investering ikke lenger er kommersielt levedyktig, heter det i uttalelsen fra PIF.

Det betyr at Newcastle fortsatt vil eies av Mike Ashley en stund til. Den engelske businessmannen kjøpte opp klubben i 2007 og har vært veldig upopulær blant lagets fans.

Kjøpet måtte godkjennes av Premier League og var gjenstand for kritikk blant flere menneskerettighetsforkjempere. Amnesty International advarte Premier League om å godkjenne kjøpet i et brev til ligaen.

Istedenfor er det investeringsgruppen selv som trekker seg. De begrunner avgjørelsen med global usikkerhet og en forlenget oppkjøpsprosess.

(©NTB)

Flere nyheter: