Menu
Kronprins Mohammed bin-Salman kommer med uventet forsonende uttalelser om Iran og sier at Saudi-Arabia ønsker å bedre forholdet til landet. Foto: AP / NTB

Saudi-Arabias kronprins vil bedre forholdet til Iran

Saudi-Arabias mektige kronprins Mohammed bin-Salman sier han ønsker et godt forhold til kongedømmets erkerival i regionen, Iran.

Av NTB | 28.04.2021 07:54:36

Politikk: – Iran er et naboland, og alt vi ønsker er et godt og spesielt forhold med landet, sier kronprinsen i et TV-intervju.

– Vi ønsker ikke en vanskelig Iran-situasjon. Tvert imot, vi håper at Iran kan vokse og bidra til velstand i regionen og verden, fortsetter han.

Mohammed bin-Salman legger til at Saudi-Arabia sammen med andre regionale og globale partnere nå forsøker å finne en løsning på Irans «negative oppførsel».

Sunnimuslimske Saudi-Arabia og sjiamuslimske Iran har lenge kjempet for regional dominans og brøt alle bånd til hverandre etter at demonstranter angrep den saudiarabiske ambassaden i 2016. Det skjedde etter at Saudi-Arabia hadde henrettet en sjiamuslimsk leder.

Financial Times avslørte tidligere i måneden at utsendinger fra de to landene hadde hatt hemmelige samtaler i Iraks hovedstad Bagdad, noe som ble bekreftet av irakiske regjeringskilder.

Vestlige diplomater bekreftet også at samtalene hadde funnet sted 9. april og at de var et forsøk på å bedre forholdet mellom de to landene.

Iranske myndigheter har ikke kommentert opplysningene, og statlige medier i Saudi-Arabia har benektet at slike samtaler har funnet sted.

Kronprins Mohammed bin Salman kommenterte heller ikke samtalene under tirsdagens TV-intervju.

(©NTB)

Flere nyheter: