Menu
Kronprins Mohammed bin Salman fikk nylig besøk av USAs president Joe Biden. Nå er det Frankrike og Hellas som får besøk av kronprinsen. Foto: Bandar Aljaloud / saudiarabiske myndigheter / AP / NTB

Saudi-Arabias kronprins på vei til Europa

Saudi-Arabias omstridte kronprins Mohammed er på vei til Frankrike og Hellas, ifølge saudiarabiske medier.

Av NTB | 26.07.2022 16:50:37

Kronprins Mohammed bin Salman forlot hjemlandet tirsdag for å besøke de to EU-landene, ifølge det statlige saudiarabiske nyhetsbyrået SPA, som siteres av Reuters.

Dette blir hans første besøk i EU siden drapet på regimekritikeren Jamal Khashoggi. Han ble likvidert av saudiarabiske agenter inne på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul i 2018.

Tyrkisk påtalemyndighet mener han først ble kvalt, og deretter partert. Den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA mener det var kronprinsen selv som ga ordre om likvideringen – men dette avvises av regimet i Saudi-Arabia, som hevder agentene handlet i strid med sine ordrer.

Tross massiv kritikk etter likvideringen er Saudi-Arabia i dag tilsynelatende igjen på vei inn i varmen i vestlige land. USAs president Joe Biden besøkte Saudi-Arabia og møtte kronprins Mohammed tidligere denne måneden.

Biden har forsøkt å overtale Saudi-Arabia til å øke oljeproduksjonen, for å dempe den høye oljeprisen som har bidratt til høy inflasjon over store deler av verden.

Kronprinsens planlagte besøk i Hellas er tidligere blitt omtalt av den greske avisen Kathimerini.

(©NTB)

Flere nyheter: