Menu
Saudi-Arabias omstridte kronprins Mohammed (t.v.) besøkte tirsdag Hellas' statsminister Kyriakos Mitsotakis. Foto: Yorgos Karahalis / Pool / AP / NTB

Saudi-Arabias kronprins møtte statsministeren i Hellas

Saudi-Arabias omstridte kronprins Mohammed ble tirsdag ønsket velkommen av Hellas' statsminister på sitt første besøk i EU siden drapet på Jamal Khashoggi.

Av NTB | 26.07.2022 21:50:40

Politikk: – Jeg er veldig glad for å være i Hellas, sa kronprinsen i en direktesending på gresk TV.

Han ble tatt imot av statsminister Kyriakos Mitsotakis da han ankom landet.

Besøket i Hellas er hans første besøk i EU siden drapet på regimekritikeren og journalisten Jamal Khashoggi. Han ble drept av saudiarabiske agenter inne på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul i 2018.

Amerikanske CIA mener det var kronprinsen selv som ga ordre om likvideringen. Dette avvises av regimet i Saudi-Arabia, som hevder agentene handlet i strid med sine ordrer.

I Aten snakket kronprinsen tirsdag om samarbeidet mellom de to landene, deriblant planer om en energiavtale.

– Vi kan forsyne Hellas og Sørvest-Europa med mye billigere fornybar energi og få en intensjonsavtale underskrevet i dag, sa Mohammed bin Salman, ifølge Reuters.

Journalister var ikke invitert til møtene mellom kronprinsen og Mitsotakis, og de fikk ikke anledning til å stille spørsmål til Mohammed bin Salman.

Etter besøket i Hellas vil prinsen reise videre til Frankrike. Tross massiv kritikk etter likvideringen er Saudi-Arabia i dag tilsynelatende igjen på vei inn i varmen i vestlige land. USAs president Joe Biden besøkte Saudi-Arabia og møtte kronprins Mohammed tidligere denne måneden.

Biden har forsøkt å overtale Saudi-Arabia til å øke oljeproduksjonen, for å dempe den høye oljeprisen som har bidratt til høy inflasjon over store deler av verden.

(©NTB)

Flere nyheter: