Menu
Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman skal ha vært interessert i å kjøpe Manchester United. Foto: Ricardo Mazalan / AP / NTB scanpix

Saudi-Arabias kronprins avviser United-oppkjøp

Saudi-Arabias regjering avfeier ryktene om at landets kronprins, Mohammed bin Salman, er ute etter å kjøpe fotballklubben Manchester United.

Av NTB | 18.02.2019 15:17:48

Sport: Ryktene om et saudiarabisk oppkjøp har svirret siden tabloidavisen The Sun i oktober skrev om et planlagt møte mellom kronprinsen og United-medeier Avram Glazer.

Da ble det påstått at Salman ønsker å kjøpe hele klubben, men at det er mer sannsynlig at han kjøper en andel i United for 33 milliarder kroner.

– Rapportene som hevder at kronprins Mohammed bin Salman planlegger å kjøpe Manchester United er fullstendig falske, skriver Saudi-Arabias medieminister Turki Al-Shabanah på Twitter.

Han bekrefter samtidig at det har vært dialog mellom Saudi-Arabia og den britiske storklubben.

– Manchester United har holdt et møte med PIF Saudi (nasjonalt investeringsfond) for å diskutere sponsormuligheter. Ingen avtale er blitt inngått, opplyser Al-Shabanah.

Glazer-familien kjøpte Manchester United for om lag 8,9 milliarder kroner i 2005. Da The Sun skrev om den påståtte interessen fra Saudi-Arabia, steg Uniteds aksjeverdi umiddelbart med fem prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: