reklame for Utvik Autoservice
Menu
Saudi-Arabia har kunngjort at en våpenhvile i Jemen skal tre i kraft torsdag. Bildet viser en saudiarabisk soldat som holder vakt ved en flyplass ved Mukalla i Jemen. Foto: AP / NTB scanpix

Saudi-Arabia: Våpenhvile i Jemen fra torsdag

Den saudiledede koalisjonen som kriger mot Houthi-bevegelsen i Jemen, kunngjør at en våpenhvile skal tre i kraft torsdag.

Av NTB | 08.04.2020 21:47:41

Krig og konflikter: Partene i konflikten skal ha blitt enige om å legge ned våpnene for å unngå et mulig utbrudd av koronavirus i Jemen, og følger dermed en oppfordring fra FN om å stanse kamphandlinger for å bedre kunne håndtere pandemien.

Jemen er et av svært få land som ennå ikke har meldt om noen registrerte tilfeller av koronasmitte.

Saudi-Arabia gikk i spissen for en regional koalisjon til krig mot de iranskstøttede Houthi-opprørerne i Jemen for fem år siden, og krigshandlingene anslås å ha kostet over 100.000 menneskeliv.

Hvor mange som har bukket under av sult og sykdom vet ingen, men FN har slått fast at Jemen er verdens verste humanitære krise.

Over 4 millioner mennesker er på flukt inne i landet. 20 millioner er rammet av sult, og 14 millioner av dem trenger ifølge FN umiddelbar humanitærhjelp.

Helsevesenet ligger i ruiner, og dersom koronaviruset får fotfeste, blir følgene fatale.

(©NTB)

Flere nyheter: