Menu
Saudi-Arabia kunne slippe jubelen løs da de gikk opp i 2-1-ledelse over Argentina. Foto: Natacha Pisarenko / AP Photo / NTB.

Saudi-Arabia sjokkerte i VM-åpningen – stoppet Argentinas elleville rekke

Saudi-Arabia sto for årets første VM-sjokk da de snudde 0-1 til 2-1-seier over Argentina i gruppespillet i fotball-VM tirsdag.

Av NTB | 22.11.2022 13:18:23

Sport: Dermed stoppet de Argentinas vanvittige rekke på 36 kamper uten tap. Rekorden har Italia på 37 kamper i en periode mellom 2018 og 2021. Sist søramerikanerne tapte en kamp var, i Copa América i 2019 mot Brasil (0-2).

Saudi-Arabia lå under 0-1 til pause, men kom ut fra hvilen som en tornado. Etter kun to minutter utlignet Saleh Al-Shehri, før Salem Al Dawsari sendte dem i ledelsen med en kanonkule i krysset åtte minutter inn i andre omgang.

Messi sendte Argentina i ledelsen på straffe etter ni minutter. Målet gjorde ham til den femte spilleren til å score i fire forskjellige VM. De andre er Pelé, Uwe Seeler, Miroslav Klose og Cristiano Ronaldo.

Saudi-Arabia kjempet og kjempet og holdt unna den siste halvtimen av kampen. Fem gule kort ble delt ut til de grønnkledde. På overtid reddet forsvarer Abdulelah Al-Amri på streken.

På overtid dundret Saudi-Arabias keeper inn i lagkamerat Yasser Al-Shahrani, som ble liggende på gresset. Han ble båret av banen, og de åtte tilleggsminuttene ble utvidet til at nok en kamp i VM oversteg 100 minutter.

Argentina og Saudi-Arabia spiller i gruppe C sammen med Mexico og Polen.

I etterkant, før Qatar-VM, har det imidlertid bare blitt med fem mål og fire assist. Han var riktignok en stor bidragsyter da Argentina tok seg hele veien til finalen i 2014. Da tapte de 0-1 for Tyskland.

Messi blir av mange regnet som historiens beste fotballspiller. Andre trekker derimot fram at han ikke har vunnet VM, sånn som Diego Maradona og Pelé.

Skal den lille magikeren avslutte karrieren med et VM-trofé, må det skje i Qatar.

Qatar har fått kritikk for brudd på menneskerettighetene. Den sterkeste kritikken har kommet rundt behandlingen av fremmedarbeiderne i landet.

Myndighetene i ørkenstaten hevder på sin side at det er gjort reformer som har gitt bedring for migrantarbeiderne, og landet har avvist de mange påstandene om tusenvis av dødsfall under forberedelsene til VM.

Mesterskapet er Messis siste VM. Argentineren gjorde sin første opptreden som 18-åring i Tyskland-VM i 2006 da han kom inn i det 74. minutt mot Serbia og Montenegro og gjorde både mål og assist.

Qatar-VM har vært et kontroversielt mesterskap siden dagen de fikk tildelt verdensmesterskapet i 2010. Av de 22 personene som bestemte at Qatar skulle få VM i 2022, er 16 enten blitt suspendert, siktet eller havnet i fengsel i ettertid.

(©NTB)

Flere nyheter: