Menu
Saudi-Arabia forsøker å sikre immunitet for kronprins Mohammed bin Salman i USA, før president Donald Trump forlater Det hvite hus. Foto: AP / NTB

Saudi-Arabia ber Trump sikre immunitet for kronprinsen

Saudi-Arabia har bedt Trump-administrasjonen om å innvilge kronprins Mohammed bin Salman immunitet mot straffeforfølgelse i USA, ifølge Washington Post,

Av NTB | 21.12.2020 23:38:13

Kriminalitet og rettsvesen: De mektige kronprinsen, som er Saudi-Arabias de facto leder, er blant annet saksøkt i forbindelse med likvideringen av den saudiarabiske journalisten og dissidenten Jamal Khashoggi i 2018.

Han er også gjenstand for et søksmål fremmet av den tidligere saudiarabiske etterretningstoppen Saad Aljabri, som nå lever i eksil i Canada og som hevder å være truet på livet av regimet i hjemlandet.

Mohammed bin Salman er også saksøkt for å stå bak hacking og sverting av nyhetsankeret Ghada Oueiss i Al Jazeera, som hevn for hennes kritiske rapportering om ham.

Amerikansk UD vurderer nå ifølge Washington Post henstillingen fra Saudi-Arabias regjering om å sikre immunitet for kronprinsen.

President Donald Trump har snakket varmt om Mohammed bin Salman, selv etter at amerikansk etterretning konkluderte med at han med stor grad av sannsynlighet beordret drapet på Khashoggi.

I 2018 inngikk Trump en avtale om salg av våpen for 100 milliarder kroner til landet.

(©NTB)

Flere nyheter: