reklame for Sheiken Bowling
Menu
Arkivbilde: E. Solberg / Radio Haugaland

Satser på «takeaway-julebord»

Restauratøren Inventum i Haugesund tar koronapandemien på alvor og tilbyr nå lokale bedrifter et helt nytt konsept; nemlig «takeaway-julebord».

Av Egil M Solberg | 02.10.2020 07:53:24

Julebord: Det vil si at bedriftene kan samle medarbeidere i egne lokaler og få servering på bestilling.

– Julebordsesongen er viktig for oss, og vi ser at mange bedrifter kvier seg for å invitere ansatte til tradisjonelle julebord i disse koronatider, sier leder Bjørn Gerry Viksund til næringsforeningen.

Helseminister Bent Høie opplyser til Dagbladet at det er mulig å gjennomføre julebord til tross for epidemien i Norge. Men man bør unngå tradisjonelle julebord med mye fyll.

– Dersom man tenker å gjennomføre julebord som er i tråd med parodien av et julebord, så bør man ikke gjøre det. Dette fordi at vi vet at det kan føre til tett kontakt og øke smitterisikoen, sier Høie til Dagbladet og tilføyer:

– Men å ha en hyggelig samling med kolleger er greit så lenge det gjennomføres i tråd med de gjeldende smittevernrådene.

Viksund understreker at det fortsatt tikker inn bestillinger til vanlige julebord i Inventums selskapslokaler.

– Men det er ikke nok ordinære julebord til å holde hjulene i gang. Responsen på dette nye tilbudet mener han viser at det er et marked for alternative løsninger, skriver foreningen.

Flere nyheter: