Menu
Russiske militærkjøretøy står i Ozera nordøst for Antonov-flyplassen utenfor Ukrainas hovedstad Kyiv, ifølge satellittbilder som ble tatt torsdag. Foto: Maxar Technologies via AP / NTB

Satellittbilder: Russisk kolonne i bevegelse igjen

Satellittbilder viser at den om lag 64 kilometer lange russiske militærkolonnen som har stått stille nordvest for Kyiv, har begynt å bevege seg igjen.

Av NTB | 11.03.2022 02:25:13

Politikk: Kolonnen sneglet seg framover i begynnelsen av forrige uke, men hadde siden stått stille. Noen av forklaringene på det var angivelig mangel på mat og drivstoff. Amerikanske tjenestemenn hadde også sagt at ukrainske styrker utførte angrep mot kolonnen.

Men nye bilder tatt av det private selskapet Maxar Technologies torsdag formiddag viser bevegelse igjen, med pansrede kjøretøy som kjører inn og ut av byer nær Antonov-flyplassen nord for den ukrainske hovedstaden, melder AP.

Noen av kjøretøyene har flyttet seg inn i skogene, ifølge bildene, skriver The Guardian, og deler av kolonnen lenger nord har omgruppert seg nær Lubjanka med mobilt artilleri utplassert i stillinger i nærheten.

Flere nyheter: