Menu
Karsten Warholm ser ut til å bli klar i tide til friidretts-VM i Eugene. Foto: Erik Johansen / NTB

SAS-streiken utsetter Warholms VM-reise til USA

Karsten Warholm må vente til onsdag før han kommer seg av gårde til USA. Han henter fram reserveplanen etter at det brøt ut pilotstreik i SAS.

Av NTB | 04.07.2022 22:01:08

Sport: Opprinnelig skulle hekkeløperen og trener Leif Olav Alnes ha reist med flyselskapet tirsdag.

– Vi hadde en plan B klar i forbindelse med at det var fare for streik hos SAS. Når streiken ble et faktum, så hadde vi heldigvis et alternativ klart. Så det har ikke gitt store endringer for vår del. Vi håper og tror at det skal gå greit i henhold til den planen som vi nå går for. Det er ikke lett å planlegge flyreiser for tiden. Målet har vært å få færrest mulig mellomlandinger og etapper, sier Warholms mor og manager Kristine Haddal i en pressemelding sendt til NTB.

Warholm pådro seg en skade i låret da han sesongdebuterte i marokkanske Rabat i starten av juni. Det førte til usikkerhet rundt hans deltakelse på 400 meter hekk i friidretts-VM i Eugene, der det første forsøksheatet holdes 16. juli og finalen 19 juli.

Han er tatt ut i den norske VM-troppe og kommer med følgende oppdatering på egen status:

– Jeg er fortsatt under rehabilitering, men det går rette veien. Samtidig er det klart at jeg trenger tiden for å bli 100 prosent klar til konkurransen, sier han.

(©NTB)