Menu
Konsernsjef Rickard Gustafson opplyste søndag ettermiddag at SAS stanser mesterparten av virksomheten. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB scanpix

SAS stanser mesteparten av virksomheten

Flyselskapet SAS stanser mesteparten av virksomheten. Opptil 10.000 medarbeidere blir permittert, noe som utgjør 90 prosent av arbeidsstyrken.

Av NTB | 15.03.2020 18:17:06

Medisin og helse: Det opplyste flyselskapet på en pressekonferanse søndag.

– For SAS’ del innebærer denne nye virkeligheten at vi må tilpasse oss. Fra og med i morgen, mandag, vil ta pause i store deler av bedriften, og vi blir tvunget til å redusere avgangene kraftig, sa konsernsjef Rickard Gustafson.

Lørdag ble det kjent at flyselskapet har permittert 100 piloter og like mange kabinansatte i Norge fra og med tirsdag.

– Et flyselskap som ikke har billettinntekter, kan ikke vare lenge. Men vi har god likviditet og vil klare oss en stund. Men det er vanskelig å si hvor lenge, sa konsernsjefen.

Reisende som rammes av beslutningene, bes om å kontakte selskapet.

Likevel understrekes det at ventetiden på telefonlinjene er svært lang, og at man kun bør ringe hvis man har en flybestilling innen tre dager.

– Vi skal tilbake på vingene så fort som mulig, sa Gustafson.

Også Norwegian er hardt rammet av koronasituasjonen. Fredag informerte konsernsjef Jacob Schram om at selskapet blir nødt til å permittere 5.000 ansatte, noe som tilsvarer nesten halvparten av deres arbeidsstyrke.

Den pågående viruspandemien har rammet SAS og andre flyselskaper hardt. Stengte grenser og reiserestriksjoner har resultert i lav etterspørsel etter flyreiser.

Til tross for at store deler av arbeidsstyrken nå blir permittert, opplyser konsernsjefen at det ikke er ønskelig å si opp ansatte.

Flere nyheter: