fbpx
Menu
Italia er det landet som er hardest rammet av viruset i Europa, med over 2.000 smittede, og de aller fleste smittetilfellene er i den nordlige delen av landet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

SAS stanser alle flygninger til Nord-Italia

Saken oppdateres.

Av NTB | 03.03.2020 16:16:42

Økonomi og næringsliv: SAS’ beslutning er tatt etter at det danske utenriksdepartementet utstedte et nytt reiseråd, der de ber reisende unngå alle unødvendige reiser til Nord-Italia på grunn av koronaviruset.

Italia er det landet som er hardest rammet av viruset i Europa, med over 2.000 smittede og over 50 døde, og de aller fleste smittetilfellene er i den nordlige delen av landet.

Til NRK sier pressesjef John Eckhoff i SAS Norge at selskapet først merket endringene i bookinger i forrige uke og sist helg.

– Først og fremst reduserer vi antall flygninger i Europa og Skandinavia, sier Eckhoff.

Han opplyser at det kan bli aktuelt å permittere ansatte for å få ned kostnadene. Blant annet ser selskapet på det som betegnes som ikke-kritisk produksjon, som kampanjer og markedsføring.

SAS har fra før innstilt alle sine flygninger til og fra Kina og Hongkong på grunn av viruset.

Norwegian, som har flygninger til Milano og Pisa, gjør ikke som SAS.

– Vi følger situasjonen nøye og flyr foreløpig som normalt, opplyser presseansvarlig Charlotte Holmbergh Jacobsson til NTB.

SAS opplyser at alle som har billetter til innstilte flygninger til Nord-Italia, kan få dem ombooket eller refundert.

SAS er ikke det eneste selskapet som suspenderer flygningene til Nord-Italia, det gjelder også blant annet British Airways og EasyJet.

Flere nyheter: