reklame for smiaa
Menu
– For mange vil flyturen være annerledes enn vanlig – for eksempel kravet om munnbind under flyturen, sier pressesjef John Eckhoff i SAS. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

SAS øker kapasiteten til 40 fly i juli

SAS bekrefter at de øker kapasiteten med ti fly i juli, men kapasiteten er fortsatt bare på 30 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Av NTB | 16.06.2020 13:34:00

Økonomi og næringsliv: Selskapet øker fra 30 fly i juni til 40 i juli. Samtidig bekrefter flyselskapet tirsdag at de vil fly til flere feriedestinasjoner i Spania, samt til Frankrike, Hellas og Kroatia fra Gardermoen i juli.

Pressesjef John Eckhoff i SAS utelukker ikke at de kan få nye utvidelser til flere reisedestinasjoner i løpet av sommeren fra alle de tre skandinaviske landene.

– Etter hvert som restriksjoner og innreiseregler letter i ulike land, ser vi en økning i etterspørselen etter reiser, sier Eckhoff.

Fra Arlanda i Stockholm er antall destinasjoner færre, men SAS flyr til flere feriesteder i blant annet Hellas, Italia og Spania.

Norwegian melder også tirsdag at de vil gjenåpne den største innenriksruten i Danmark mellom Aalborg og København fra 1. juli. Flyselskapet vil onsdag kunngjøre en rekke ruter som gjenopptas i sommer.

Søndag kunne NRK melde at flere reiseforsikringer også gjelder om du trosser UDs reiseråd.

– Vi kan ikke sette oss til doms over andre. Er du i Tyskland og blir frastjålet kameraet eller mobilen, hvorfor skulle ikke vi da hjelpe, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige.

Forsikringsselskapene Eika, Fremtind, Frende og Gjensidige bekreftet alle at deres reiseforsikring likevel vil gjelde, men ikke ved koronarelaterte tilfeller.

Fra Kastrup i København vil SAS ha mest aktivitet, med flyginger til tre destinasjoner i USA, samt til hele 18 land i Europa.

Fredag endret regjeringen reiserådene. Nordmenn kan nå reise på ferie til alle land i Norden, men i Sverige er Gotland det eneste området som er åpnet.

(©NTB)

Flere nyheter: