Menu
Et fly står parkert på rullebanen på flyplassen i Las Palmas på Gran Canaria under sandstormen lørdag. Foto: Borja Suárez / Reuters / NTB scanpix

SAS og Norwegian kansellerer avganger til Gran Canaria og Tenerife

Norwegian har kansellert alle sine avganger til Gran Canaria og Tenerife søndag på grunn av sandstormen. Også SAS har kansellert sine avganger til Gran Canaria.

Av NTB | 23.02.2020 12:16:44

Ulykker og naturkatastrofer: På grunn av de ekstreme værforholdene ble flyplassen på Gran Canaria stengt rundt klokken 15.30 lokal tid lørdag. Også flyplassen på naboøya Tenerife ble stengt lørdag.

Flyplassene åpnet igjen i 23-tiden lørdag kveld, men værforholdene er fremdeles ustabile og kan endre seg raskt.

Norwegian opplyser at de har kansellert i alt ti skandinaviske avganger som skulle til og fra Gran Canaria og Tenerife søndag.

– Vi har kansellert våre avganger fra Oslo til Gran Canaria og to avganger fra Oslo, en fra Stavanger og en fra Trondheim til Tenerife søndag, sier presseansvarlig Andreas Hjørnholm til NTB.

– Flyplassene kan bli stengt på kort varsel, og det er en høy risiko for at fly som er i luften må omdirigeres til andre steder. Vi vil ikke risikere at våre passasjerer blir sittende fast på andre steder enn sitt reisemål, sier Hjørnholm.

Også SAS kansellerer sine avganger til Gran Canaria søndag.

– Det gjelder SK4697, Oslo 07.30, SK2837, København 08.05 og SK1819, Stockholm 10.20, sier pressesjef i SAS John Eckhoff til NTB.

Eckhoff sier at værutsiktene for Tenerife imidlertid er gode.

– Vi har fem flyginger dit i dag: Fra Oslo, Bergen, Stavanger, Göteborg og København. Det er forsinkelser, og passasjerene bes følge med på oppdatert informasjon fra SAS, sier Eckhoff.

– Vi hadde sju fly som ble rammet, tre skulle til Norge – to til Gardermoen og ett til Kristiansand. I tillegg skulle tre fly til Sverige og ett til Danmark. To av de sju flyene ble omdirigert til Tenerife og Faro i Portugal, og de er der ennå, sier Eckhoff.

De to flyene som ble omdirigert kom fra Göteborg og København. Planen er at de nå skal fly passasjerer til Gran Canaria og deretter returnere til Sverige og Danmark.

SAS opplyser at de nå har fem fly på bakken på Gran Canaria. To av disse skal til Oslo, to skal til Stockholm og ett skal til Kristiansand. Disse kan tidligst returnere mandag. Det skyldes at de må gjennom grundig teknisk sjekk før avgang.

– Våre medarbeidere på flyplassen i Las Palmas jobber nå med å finne ledig hotell til dem som ennå ikke har fått sted å overnatte. Det har vært vanskelig å finne ledig kapasitet, fordi mange passasjerer er rammet av sandstormen, sier Eckhoff.

Han legger til at han forstår at passasjerene har behov for mer informasjon, sier at SAS jobber for å finne løsninger for dem som er berørt.

– Det har vært en svært krevende situasjon med mange mennesker som trenger bistand, sier Eckhoff.

– Det er for tidlig å si hva som vil skje de neste dagene. Vi jobber for å løse dette fortest mulig, men er avhengige av at været bedrer seg, sier Andreas Hjørnholm i Norwegian.

Samtidig jobber selskapet for å ivareta passasjerene.

– Det er vinterferie, og dette er vel omtrent den største reisedagen på Gran Canaria i løpet av året. Det er et kjempepress på hotellrom, og vi jobber så hardt vi kan med å finne overnatting til våre passasjerer. Jeg vet likevel ikke nå om noen av våre passasjerer har måttet overnatte på flyplassen i natt, sier Hjørnholm.

– Så snart vi har spesifikk informasjon, vil kundene våre bli informert via SMS og av våre samarbeidspartnere på de berørte flyplassene, sier han.

Samtlige av flyene til Norwegian hadde også planlagte returavganger fra Kanariøyene søndag, som dermed også er kansellert. Flyene har plass til rundt 180 passasjerer og var fullbooket.

En rekke av flyene til SAS ble rammet av sandstormen lørdag.

Det var rundt 540 passasjerer som skulle med SAS-flyene til Norge.

Også Norwegian vil gjennomføre en teknisk sjekk av sine åtte fly som står på Gran Canaria, og de tre som står på Tenerife, før de kan fly videre.

(©NTB)

Flere nyheter: