Menu
Flyselskapet Norwegian har ingen kanselleringer som følge av flyteknikerstreiken lørdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB

SAS og Norwegian: Ingen kanselleringer lørdag

Flyselskapene SAS og Norwegian vil ikke kansellere noen flygninger lørdag som følge av flyteknikerstreiken. Widerøe sier at det kan komme kanselleringer.

Av NTB | 24.06.2022 19:45:51

Arbeidsliv: – Vi er klar til å ta imot våre kunder som skal på ferie på lørdag, sier presseansvarlig i Norwegian, Andreas Hjørnholm, til Dagbladet.

Han sier de er underbemannet som følge av flyteknikerstreiken, som kan bety at det kan komme innstillinger.

Situasjonen for søndagen er uklar. 106 flyteknikere er i streik, og streiken blir etter planen trappet opp med ytterligere 39 flyteknikere i helgen. I tillegg har NHO varslet lockout fra søndag, noe som innebærer at 450 flyteknikere fra NFO nektes å komme på jobb.

Hjørnholm sier at en lockout kan gjøre situasjonen kritisk, og at de ikke vet hva konsekvensene eventuelt blir på søndag.

Pressekontakt Lars Wigelstorp Andersen i SAS sier til NTB fredag kveld at de ikke forventer noen kanselleringer som følge av flyteknikerstreiken i helgen.

Hos Widerøe har de heller ingen forhåndskanselleringer for lørdag og søndag.

– Men det kommer helt sikkert til å bli kanselleringer, sier kommunikasjonssjef Catharina Solli.

– Det er de uforutsette tingene som kan oppstå hvis man plutselig har en hendelse med en maskin, som gjør at man må kansellere. Vi kansellerer eventuelt når vi står i det, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: