Menu
SAS sin forhandlingsleder Marianne Hernæs utenfor Näringslivets Hus i Stockholm. Foto: Chris Anderson / TT / NTB

SAS’ forhandlingsleder: Begynner å bli uansvarlig å fortsette

Blir det ingen løsning i SAS-konflikten mandag, er SAS trolig ferdige med å forhandle, sier selskapets forhandlingsleder.

Av NTB | 18.07.2022 10:30:54

Arbeidsliv: – Det ser sånn ut. Vi skal aldri si aldri, men da skal man være så tett på en løsning som overhodet mulig. Vi er snart ved veis ende, det er vi, sier Marianne Hernæs til pressen da hun ankom Näringslivets Hus over en time etter at forhandlingene etter planen skulle starte.

– Det begynner å bli uansvarlig å fortsette. Der nærmer vi oss i dag. Det er en meget, meget alvorlig situasjon. Vi har vært i mekling i tre-fire uker og i konflikt i over to uker. Vi begynner å nærme oss et tidspunkt hvor jeg som forhandlingsleder må innse at nå kommer vi ikke lenger, sier hun.

Pengene renner ut av selskapet, sier Hernæs.

– Det er uansvarlig å sitte og se på dette. Styret i selskapet kan rett og slett ikke se på dette lenger, sier hun.

Hun vil ikke si hva som skjer med SAS dersom det ikke blir enighet mandag.

– SAS må vurdere hvilke tiltak vi kan gjøre for å passe på likviditeten, forteller Hernæs.

Hun har håp om at partene skal komme til enighet og avviser samtidig at det er aktuelt å forhandle med de enkelte pilotforbundene hver for seg.

– Det var progresjon i går, vi står ikke så langt fra hverandre. Jeg går inn døren med samme ambisjon og håp om å finne en løsning, sier hun.

Dersom det blir en løsning mandag, vil det ta «relativt kort tid» å få flyene i luften igjen, ifølge forhandlingslederen.

– Vi har hatt mekanikere som har jobbet parallelt med å få flyene opp i luften, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: