reklame for Utvik Autoservice
Menu
De fleste SAS-flyene står på bakken, noe som gjenspeiles i trafikktallene for april, som viser en nedgang på nær 96 prosent sammenlignet med april i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

SAS fløy 96 prosent færre passasjerer i april

I april hadde SAS en nedgang på 95,6 prosent i passasjertrafikken sammenlignet med april i fjor. Selskapet flyr kun noen få innenrikslinjer i Norge og Sverige.

Av NTB | 08.05.2020 11:47:39

Økonomi og næringsliv: Med en fyllingsgrad på bare 26,6 prosent var det god plass om bord i flyene, som var under halvfulle måneden før.

I april reiste totalt 94.000 passasjerer med SAS. Nedgangen tilsvarer 95,6 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Den regulære passasjertrafikken, som måles i passasjerkilometer, gikk ned med 98 prosent sammenlignet med april i fjor.

SAS-sjef Rickard Gustafson er ikke videre optimistisk for tiden framover og konstaterer at SAS står foran store utfordringer i tiden som kommer.

– Selv om noen ikke kan forutsi nøyaktig hvordan situasjonen kommer til å utvikle seg de kommende månedene og årene, så er det klart at det vil ta lenger tid enn ventet, sier han i en pressemelding.

Gustafson tror ikke man kan forvente å komme tilbake til normale tilstander innen luftfarten før i 2022.

SAS har lagt ned alle internasjonale ruter og flyr kun noen få innenriksavganger i Sverige og Norge. Selskapet har fått til sammen 4,5 milliarder kroner i lån fra de tre skandinaviske landene.

(©NTB)

Flere nyheter: